Ο Πλατανιάς έκανε πάρτι με την τραγική άμυνα της Καλλονής κερδίζοντας 7-0 τις “σαρδέλες” που πλέον κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

Ads

Ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε τέσσερα. Επτά γκολ πέτυχε ο Πλατανιάς απέναντι στην Καλλονή που συνέχισε την παράδοση που την θέλει να δέχεται αρκετά γκολ στα παιχνίδια της.

Αυτή η νίκη έχει μεγάλη σημασία για τους Κρητικούς, αφού το κλίμα στην ομάδα ήταν οριακό και σίγουρα μετά την εξάρα αλλάζει η ψυχολογία.
 

Πλέον ο Εργοτέλης έφτασε τους 28 βαθμούς (όσους και η Βέροια), ενώ η Καλλονή έμεινε στους 33 πόντους μπαίνοντας για τα καλά στο κόλπο τόσο του μπαράζ όσο και του υποβιβασμού.

Ads

Ταυτότητα αγώνα
Γήπεδο: “Περιβολιών”
Διαιτητής: Δημήτριος Στυλιάρας
Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς, Αθανάσιος Ταρανάς
Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Φαϊσκα, Ινκούμ, Δημήτρης, Γιαχία, Αγκιλέρα, Τετέ, Βλαχοδήμος, Καταϊ (Γουνδουλάκης 71′), Μπέλιτς (Καζναφέρης 58′), Τόρες (Θέρα 81′).
ΑΕΛ Καλλονής (Μάντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Γιορέντε (Νιαμπούγιου 50′), Άλβες (Καλτσάς 67′), Αναστασιάδης, Ποντάνι, Γιοναν (Φαρία 68′), Κεϊτά, Λεοζίνιο, Ζος, Περόνε.
Γκολ: Βλαχοδήμος (σουτ 37′), (Σουτ 49′), (σουτ 85′), Αναστασιάδης (αυτογκόλ 45′), Κατάι (σουτ 62′), Τετέ (σουτ 69′),
Κάρτες: Μαρσέλο (κίτρινη 23′), Γιορέντε (κίτρινη 24′), Δημήτρης (κίτρινη 54′), Ινκούμ (κίτρινη 64′), Ζος (κόκκινη 68′)

Η ανασκόπηση του αγώνα
Ο Πλατανιάς μπήκε από το ξεκίνημα του αγώνα αποφασισμένος να πάρει τη νίκη και το κατάφερε από το πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν με δυο καλές ευκαιρίες μέχρι το 16ο λεπτό (δοκάρι σε φάουλ του Δημήτρη, και κεφαλιά του Τόρες), ενώ η Καλλονή είχε τρεις καλές στιγμές όλες με τον Λεοζίνιο με τρία σουτ.

Τόρες σόου

Από εκείνο το σημείο και μετά Κατάι – Τόρες πήραν πάνω τους το παιχνίδι. Αρχικά ο Ισπανός με ατομική ενέργεια μπήκε στη μεγάλη περιοχή στο 29′ σούταρε, ο Σιδεράκης απέκρουσε πάνω του και σε κενή εστία ξανασούταρε άουτ!

Περίπου δέκα λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ. Ο Κατάι μπήκε από τα δεξιά, γύρισε στο ύψος του πέναλτι και ο Βλαχοδήμος που ερχόταν από πίσω έκανε το 1-0 στο 37′ (λάθος του κεντρικού δίδυμου).

Το ημίχρονο έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους. Αρχικά ο Κατάι ένα ένα σουτ από πλάγια θέση και αριστερά, ο Σιδεράκης με το πόδι έδιωξε και στην εξέλιξη της φάσης ο Τόρες πήρε την κεφαλιά, αυτή βρήκε στον Αναστασιάδη που πέτυχε αυτογκόλ στο 45ο λεπτό.

Βλαχοδήμος σόου

Από σόου σε σόου πήγε το παιχνίδι. Με τη σέντρα του δευτέρου μέρους ο Πλατανιάς έκανε τρία τα τέρματα του. Ο Ινκούμ βρήκε τον Βλαχοδήμο στα αριστερά, αυτός με ατομική ενέργεια και την… κλασική του ντρίμπλα ελευθερώθηκε, σούταρε στην κλειστή γωνία του Σιδεράκη πετυχαίνοντας το δεύτερο του γκολ στο ματς.

Πάντως η Καλλονή θα μπορούσε να ξαναμπει στο ματς στο 54ο λεπτό, αν ο Περόνε ευστοχούσε σε πέναλτι που κέρδισε ο Κεϊτά από τον Δημήτρη.

Κατάρρευση
 
Οι γηπεδούχοι πέτυχε και τέταρτο γκολ στο 62ο λεπτό. Ο Κατάι με ατομική ενέργεια βρήκε λίγο χώρο από τα αριστερά, έκανε το σουτ και νίκησε τον Σιδεράκη που έχει ευθύνη στο γκολ. Η άμυνα της Καλλονής ήταν παιδική χαρά. Ο Ζος αποβλήθηκε, ο Τετέ εκτέλεσε το φάουλ και σκόραρε με τον Σιδεράκη να τρώει το γκολ έχοντας πάλι μεγάλη ευθύνη στο 69′.

Το πέμπτο γκολ δεν ήταν το τελευταίο στο παιχνίδι. Ο Πλατανιάς πέτυχε και έκτο γκολ στο 73ο λεπτό. Σέντρα του Ινκούμ, κεφαλιά πάσα, ο Σιδεράκης έκανε να βγει και δεν βγήκε και ο Γουνδουλάκης με κεφαλιά σκόραρε από κοντά. Τελικά ούτε το έκτο ήταν το τελευταίο(!). Ο Βλαχοδήμος με ατομική ενέργεια κινήθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε και έκανε χατ τρικ.

Ο MVP της αναμέτρησης
Βλαχοδήμος και Κατάι έκαναν άνω κάτω την άμυνα της Καλλονής που δεν μπορούσε να αντιδράσει σε κανένα σημείο του αγώνα.

Η απογοήτευση
Σε ένα ματς που έληξε 7-0 δεν μπορείς να βρεις έναν άντε δυο κακούς. Πάντως ο Σιδεράκης είχε τραγική απόδοση και σίγουρα θα μπορούσε να αποφυγει 2-3 γκολ.

Στατιστικά Αγώνα
7 Γκολ 0
3 Ασίστ 0
15 Τελικές Προσπάθειες 7
7 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
7 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
1 Κεφαλιές 0
2 Αποκρούσεις 5
9 Επεμβάσεις 11
11 Κλεψίματα 3
14 Φάουλ 16
2 Οφσάιντ 0
3 Κόρνερ 2
32 Λάθη 30
4/14 Γεμίσματα 0/10

Πηγή: Sport24.gr