Με πέναλτι «ανακάλυψη» του διαιτητή Γκορτσίλα  για το 2-1 υπέρ του, ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε από τη Λεωφόρο με την ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό με 2-2, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των play-off της Super League.

Ads

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να κερδίσει το σημερινό του αντίπαλο, αλλά πιθανότατα και η κρισιμότερη, στην προσπάθεια που κάνει για μια θέση στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που θέλησε να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, κατεβαίνοντας με ένα πιο επιθετικογενές σχήμα, αλλά και ο Αστέρας τον μιμήθηκε.

Με τον Χατζηγιοβάνη να κάνει το πρώτο αξιόλογο σουτ της αναμέτρησης στο 7’, όχι όμως και το 1-0. Κάτι που συνέβη για τους φιλοξενούμενους στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Διούδη, τρία λεπτά αργότερα.

Ads

Από εκτέλεση κόρνερ που παραχώρησε αναίτια ο Χουάνκαρ στο 10΄και σε δεύτερο χρόνο μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Ενγκμπακοτό έχασε τον Κώτσιρα, εκείνος σέντραρε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο ξεχασμένος από όλους Σουάρεθ, έκανε το 0-1 με κεφαλιά.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν για πρώτη φορά στα φετινά play-off πίσω στο σκορ αλλά πήραν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να φτάσουν άμεσα στην ισοφάριση, παίζοντας κυρίως από τα άκρα με τους Ενγκμπακοτό και Χατζηγιοβάνη.

Ο Κονγκολέζος εξτρέμ είχε μια πολύ καλή ενέργεια που δεν μετουσιώθηκε ωστόσο σε γκολ, στο 23’, αφού ο Παπαδόπουλος πρόλαβε την πάσα του στον Μακέντα.

Κάτι που συνέβη τελικά στο 28΄σε γέμισμα του Βιγιαφάνιες, με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να μην κάνει σωστή εκτίμηση της φάσης αυτή την φορά, τον Χατζηγιοβάνη να το εκμεταλλεύεται και να πετυχαίνει το 1-1 σε κενή εστία.

Ο Ενγκμπακοτό είχε μια ακόμα καλή στιγμή, αυτή την φορά με κεφαλιά στο 34’, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει αλλά δέχθηκε και δεύτερη «ψυχρολουσία», στο 38ο λεπτό.

Όταν ο Πούγγουρας έκανε ένα αχρείαστο μαρκάρισμα πάνω στον Μπαράλες, εκείνος σωριάστηκε στο έδαφος αμέσως και ο διαιτητής Γκορτσίλας, παρότι είδε την φάση και μέσω VAR αφού ο ρέφερι Ευαγγέλου τον κάλεσε για επανεξέταση, τελικά επέμεινε κι υπέδειξε ένα ανύπαρκτο πέναλτι.

Με τον Μπαράλες να ευστοχεί στην εκτέλεση, με σκαφτό σουτ, νικώντας τον Διούδη και πετυχαίνοντας το 1-2, στο 42ο λεπτό. Που έμελλε να είναι και σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε και το πρώτο. Με ένα πέναλτι δηλαδή, αυτή την φορά σαφώς πιο «καθαρό».

Όταν ο Σουάρεθ προσπάθησε να διώξει την μπάλα προ του Μακέντα, αυτή όμως βρήκε στο χέρι του, ο Ευαγγέλου φώναξε ξανά τον Γκορτσίλα να δει την φάση στο βίντεο, για να υποδείξει την «εσχάτη των ποινών».

Ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, νίκησε τον Παπαδόπουλο και ισοφάρισε σε 2-2 για τους γηπεδούχους, στο 53’, στην πρώτη φάση στην επανάληψη.

Ο Μίλαν Ράσταβατς έκανε τριπλή αλλαγή, θέλοντας να «φρεσκάρει» την ομάδα του λίγο μετά, αλλά ήταν ξανά ο αντίπαλος εκείνος που είχε την καλύτερη φάση για γκολ.

Όταν από φοβερό «τακουνάκι» του Μακέντα, ο Χουάνκαρ πάτησε περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση αλλά με το δεξί κι έστειλε την μπάλα άουτ, στο 63ο λεπτό.

Ο Λάζλο Μπόλονι πήγε σε αλλαγή προσώπου όχι όμως και φιλοσοφίας ή τακτικής, βάζοντας στιγμές μετά τον Καρλίτος αντί του Μακέντα, ψάχνοντας το 3-2.

Ο Ισπανός θα μπορούσε να δικαιώσει τον προπονητή του, αλλά αντί για το βάθος της εστίας, έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου και ενώ προηγουμένως ο Πούγγουρας δεν έκανε καλά την κεφαλιά, στο 72’.

Ο Αστέρας «επανεμφανίστηκε» στο γήπεδο στο 77΄, με τον Διούδη να λέει «όχι» στον Τασουλή, που έκανε ωραία ατομική ενέργεια.

Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν τη νίκη και έγινε φουλ επιθετικός στο τελευταίο 10λεπτο, με τον Μπόλονι να ρίχνει στο ματς τους Σανκαρέ-Αϊτόρ, γυρίζοντας τον Νιάς στο κέντρο της άμυνας και αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2.

Όπως κι ο Καρλίτος όμως, έτσι και ο Σανκαρέ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας, σουτάροντας μέσα από το ύψος του πέναλτι στο 90’.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας (81’ Σανκαρέ), Χουάνκαρ, Νιάς, Βιγιαφάνιες, Αλεξανδρόπουλος (81’ Αϊτόρ), Ενγκμπακοτό (73’ Καμπετσής), Μακέντα (66’ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (90’+4’ Γκαρθία), Σουάρεθ, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τίλικα (80’ Κρεσπί), Ριέρα (57’ Γκόμεζ), Σίτο (57’ Αλί Μπαμπά) Μπαράλες (56’ Τζίμας)

Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Μεϊντανάς Ανδρέας (Αχαΐας), Κόλλιας Αθανάσιος (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Βάτσιος Αριστείδης (Δυτ. Αττικής)
VAR: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
AVAR: Δημόπουλος Μιχαήλ (Δυτ. Αττικής)