Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στην 1η αγωνιστική των play-offs της Super League 1, αλλά παρά τις πολλές αλλαγές στη σύνθεση του, τον τραυματισμό του Μιχαηλίδη και την σκληροτράχηλη άμυνα των Ηπειρωτών, με γκολ του Άκμπομ στο 91′ νίκησε 1-0 και πάει με ψηλό ηθικό στη Γάνδη την Πέμπτη, για τη ρεβάνς των 16 του Europa Conference League.

Ads

Η βαθμολογία των play-offs μετά την 1η αγωνιστική

  1. Ολυμπιακός 68
  2. ΠΑΟΚ 56
  3. ΑΕΚ 47
  4. Άρης 45
  5. Παναθηναϊκός 43
  6. ΠΑΣ Γιάννινα 40

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε το 4-2-3-1, με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Σίντκλεϊ, Μιχαηλίδη, Μιχάι, Σάστρε, τετράδα στην άμυνα. Μπροστά τους βρέθηκαν οι Σοάρες-Κούρτιτς και μπροστά τους σε ρόλο δεκαριού ο Μπίσεσβαρ. Στα εξτρέμ ξεκίνησαν οι Μουργκ και Ζαμπά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τσόλακ.

Ο Θανάσης Στάικος παρέταξε τους Γιαννιώτες με 4-4-2, επιλέγοντας τον Λοντίγκιν στο τέρμα και τους Οικονομόπουλο, Κάργα, Εραμούσπε, Γκαρντάφσκι στην αμυντική γραμμή. Τετράδα μπροστά τους ήταν οι Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Μπρένερ, με τους Περέα και Μορέιρα στην κορυφή της επίθεσης.

Ads

Μόλις στο 1’ ο Ζαμπά σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, σέντρα Σάστρε από τα δεξιά, γύρισμα του Ζαμπά, αδύναμο πλασέ του Σοάρες, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να μπλοκάρει ξανά.

Η αναγκαστική αλλαγή του Μιχαηλίδη έριξε κάπως τον ρυθμό, με τον ΠΑΣ να έχει στο 29’ την πρώτη του τελική με ένα μακρινό σουτ του Μορέιρα να φεύγει ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς που ήταν… θεατής στο πρώτο ημίχρονο.
Στο 31’ ένα σουτ του Σοάρες εκτός περιοχής, με τη μπάλα να βρίσκει στα σώματα και τον Ζαμπά στη συνέχεια να μην μπορεί να κάνει πολλά. Μια ακόμα καλή στιγμή ήρθε στο 36’ όταν ο Τσόλακ πάτησε περιοχή αλλά το τελείωμα του πήγε πάνω ακριβώς στον Λοντίγκιν.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄ημιχρόνου, ο Σοάρες που είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα στο 43’, πήγε να διεκδικήσει τη μπάλα και κλώτσησε στην κοιλιά τον Ντομίνγκεθ. Οι παίκτες των φιλοξενούμενων διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Διαμαντόπουλο, ο οποίος λανθασμένα δεν απέβαλλε τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ζαμπά ζήτησε πέναλτι, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι. Στο 48’ ο Τσόλακ έχασε μια ακόμα τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αφού το σουτ του από κοντά ήταν τρομακτικά δύναμο, για να έρθει ο Μπρένερ στο 49’ και να κάνει ένα σουτ εκτός περιοχής για τον ΠΑΣ, που όμως δεν δυσκόλεψε τον Ζίβκοβιτς.

Στο 64’, αρχικά φάση διαρκείας στην περιοχή του ΠΑΣ, με τους αμυντικούς των Ηπειρωτών απομακρύνουν. Στη συνέχεια ο Μιτρίτσα επιχειρεί εκτός περιοχής με τον Λοντίγκιν να απομακρύνει όχι σταθερά και τον Ζαμπά να σουτάρει αλλά να μην βρίσκει στόχο.

Στο 71’οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ ακριβώς έξω από την περιοχή, με τον Κούρτιτς να κεραυνοβολεί, αλλά τον φανταστικό Λοντίγκιν να απομακρύνει σε κόρνερ τη μπάλα που πήγαινε «καρφί» για τα δίχτυα του.

Τα σουτ των Κρέσπο (79′) και Σάστρε (84′) σταμάτησαν στα σώματα, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να βρει το πολυπόθητο γκολ. Στο 88′ ο ΠΑΣ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντομίνγκεθ έπιασε ολομόναχος την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Στο 91′ ο Άκπομ έμελλε να είναι αυτός που θα πετύχει το νικητήριο γκολ, αφού μετά από σέντρα του Ζαμπά, κάρφωσε με κεφαλιά τους Γιαννιώτες ολομόναχος για το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς Ζ., Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης (15’ λ. τρ. Κρέσπο), Σίντκλεϊ, Σοάρες (46′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ (46′ Μιτρίτσα), Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (73′ Ζίβκοβιτς Α.), Τσόλακ (66′ Άκπομ)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Κάργας, Γκαρντάφσκι, Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Μπρένερ (73′ Λώλης), Μορέιρα (85′ Παντελάκης), Περέα

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Νικολακάκης Βασίλειος (Λασιθίου), Στεφανής Γεώργιος (Καρδίτσας)
4ος Διαιτητής: Περράκης Κωνσταντίνος (Αθηνών)
VAR: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)
AVAR: Κουρομπύλια Χρυσούλα (Δυτ. Αττικής)

Δείτε εδώ το γκολ και τις καλύτερες φάσεις