Ανακοινώθηκε η απόφαση για όλα όσα έγιναν στο Σερβία – Αλβανία. Οι γηπεδούχοι πήραν τυπικά τη νίκη με 3-0, αλλά τους αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί για τα επεισόδια στο Βελιγράδι. Και στις δύο ομάδες επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Ads

Η αναμέτρηση για τα προκριματικά του EURO 2016 ανάμεσα στη Σερβία και την Αλβανία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς έκανε την εμφάνιση της η σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» με τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι πάνω από τον αγωνιστικό χώρο και ο Μίτροβιτς των γηπεδούχων την κατέβασε με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια στο χορτάρι. Οι παίκτες των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια  και  οι οπαδοί μπήκαν μέσα στο γήπεδο με τον διαιτητή να διακόπτει οριστικά το παιχνίδι.

Τελικά, η απόφαση που πάρθηκε για τα επεισόδια ήταν η Σερβία να επικρατήσει με 3-0 στα χαρτιά επί της Αλβανίας μεν, αλλά με τους γηπεδούχους να χάνουν τρεις βαθμούς, ενώ θα παίξουν και δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών. Η Εθνική Αλβανίας θα κάνει έφεση επειδή έχασε το ματς στα χαρτιά.

Αντιδράσεις από την αλβανική πλευρά

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA φαίνεται ότι δεν άρεσε στην αλβανική πλευρά παρά την μικρότερη ποινή που τους επέβαλε.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, η Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FSHF) πρέπει να συνεχίσει την δικαστική διαμάχη και να ασκήσει έφεση στα ανώτερα όργανα κατά της αδικίας της Πειθαρχικής Επιτροπής απέναντι στη χώρα του.

Ads

Στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ραμά, έγραψε πως «η Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FSHF) πρέπει να συνεχίσει την μάχη μέχρι τέλους! Σήμερα δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη για το τι συνέβη στο γήπεδο του Βελιγραδίου #προχώρα Αλβανία».