Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ συνέτριψε με 4-0 τον ΟΦΗ και ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μόνος πρώτος με τρεις βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό και έναν από τη δεύτερη Βέροια, η οποία συνεχίζοντας την εκπληκτική της πορεία κέρδισε με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 κόντρα στη Νίκη Βόλου, η Κέρκυρα νίκησε με 3-2 μέσα στη Λιβαδειά, ενώ στην Κρήτη Εργοτέλης και Παναιτολικός μοιράστηκαν τους βαθμούς. Αύριο η Καλλονή υποδέχεται τον Πανθρακικό. Διαβάστε τα αποτελέσματα του Σαββάτου.

Ads

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: 4-0

Μπορεί στην Τούμπα να επικρατεί… σιγή ασυρμάτου από την αρχή του καλοκαιριού κάθε φορά που γίνεται κουβέντα για την διεκδίκηση του τίτλου κι όλοι να παραπέμπουν στον στόχο της δημιουργίας ομάδας, φαίνεται, όμως, ότι ο Αναστασιάδης και οι παίκτες του θέλουν να δοκιμάσουν την πρόκληση της κόντρας με τον Ολυμπιακό.

Μία μέρα μετά το στραβοπάτημα των “ερυθρολεύκων” στο Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ “απάντησε” με μία εντυπωσιακή εμφάνιση για 45 λεπτά και ένα επιβλητικό 4-0 επί του ΟΦΗ, σκαρφαλώνοντας μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ads

Η παρέα του Ρατς (έβαλε τα δύο πρώτα του γκολ και αποθεώθηκε) έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να πάρουν στην κυριολεξία ανάσα. Μέσα σε 45 λεπτά έφτασαν στο 4-0 και στο δεύτερο ημίχρονο έριξαν ρυθμούς, αλλά είχαν και πάλι ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, στο οποίο συμμετείχε έστω και δειλά ο ΟΦΗ. Τα τέσσερα γκολ πέτυχαν οι Ρατς (2’ και 43’), Μακ (27’) και Αθανασιάδης (45’).

Να σημειωθεί ότι στο γήπεδο είχαν κρεμαστεί πανό με τα πρόσωπα και τα ονόματα των έξι αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ στο δυστύχημα των Τεμπών, τη μνήμη των οποίων τίμησαν τόσο οι οπαδοί, όσο και οι παίκτες των δύο ομάδων.

ΠΑΟ – Νίκη Βόλου: 1-0

Πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0 ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Νίκης Βόλου στην Λεωφόρο και πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο αποκτώντας και πάλι ψυχολογία.

Οι πράσινοι είχαν ως χρυσό σκόρερ τον Ατζαγκούν (43’) αλλά έχασαν σωρεία ευκαιριών με Καρέλη, Ντίνα και Πέτριτς και κάλλιστα το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις υπέρ τους. Παράλληλα οι πράσινοι για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα κράτησαν το μηδέν στην άμυνα με τον Λουκ Στιλ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αργυρίου με δεύτερη κίτρινη στο 84′.

Ο Γιάννης Αναστασίου διατήρησε τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ, όπως αναμενόταν, και παρέταξε τους πράσινους με ένα 4-2-3-1 με τους δυο χαφ στο κέντρο στην ευθεία. Χαρακτηριστικά στην άμυνα ήταν οι Μπούμπος, Σίλντενφελτν, Κουτρουμπής, Νάνο, μπροστά τους οι Λαγός, Πράνιτς, η τριάδα πιο μπροστά αποτελούνταν από τους Ζέκα, Ατζαγκούν και Ντίνα και ως καθαρό φορ ο Καρέλης.

Από την άλλη πλευρά ο Σβεν Βάντεμπρόεκ στο δεύτερο του παιχνίδι στον πάγκο της Νίκης επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τους Ταμπάκη και Γιαννιτσάνη που είναι δανεικοί από το τριφύλλι και μέτραγαν το απόλυτο μέχρι στιγμής και παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Οι φιλοξενούμενοι όμως μπορεί να κράτησαν χαμηλά το σκορ, έχασαν μόνο με 1-0, δεν απέφυγαν και πάλι την ήττα όμως και έμειναν η μοναδική ομάδα χωρίς κανέναν βαθμό στο πρωτάθλημα.

Λεβαδειακός – Κέρκυρα: 2-3

Δυο ομάδες με εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία φέτος, αν και θεωρητικά πρώτος τους στόχος είναι η γρήγορη παραμονή και μετέπειτα ένα καλό πλασάρισμα. Από τη μια, η Κέρκυρα των τριών νικών και των δέκα βαθμών έπειτα από πέντε αγωνιστικές και από την άλλη ο Λεβαδειακός που αναζητά ακόμα το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Οι “Φαίακες” του Μιχάλη Γρηγορίου πανηγύρισαν ένα σπουδαίο τρίποντο μέσα στην Βοιωτία με 2-3 σε ένα εξαιρετικό ματς, έχοντας για κορυφαίο τον Χαβιέ Χαβίτο με δυο γκολ και γενικά πολύ καλά παρουσία, την στιγμή που ο Κονέ (δυο τέρματα) πάλεψε για να ανατρέψει τα εις βάρος της ομάδας του δεδομένα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Χαβίτο (6′), ισοφαρίστηκαν με αμφισβητούμενο γκολ του Κονέ στο 17′ (χέρι στο ξεκίνημα της φάσης), για να έρθουν δυο αναπάντητα γκολ με τους Μαρκόβσκι (39′) και Χαβίτο (61′).

Ο Λεβαδειακός μείωσε με φάουλ του Κονέ (70′), έπαιζε και από το 78 με παίκτη παραπάνω (αποβολή του Μαρκόβσκι), αλλά δεν κατάφερε να αποσπάσει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, παραμένοντας στους δυο βαθμούς και στα χαμηλά κλιμάκια του πίνακα.

Εργοτέλης – Παναιτωλικός: 1-1

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Εργοτέλη και Παναιτωλικό στο Παγκρήτιο Στάδιο, σε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες ήθελαν τους βαθμούς της νίκης προκειμένου να ανέβουν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Τελικά μοιράστηκαν γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις, σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις.

Περισσότερο κυνικός ο Παναιτωλικός, προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Μορένο (24’) αλλά στην επανάληψη ο Εργοτέλης ανέβασε στροφές και έφτασε δικαίως στην ισοφάριση με τέρμα του Λυκογιάννη (60’). Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη θα παίξει με τον ΟΦΗ στο “Γεντί Κουλέ”, ενώ αυτή του Μάκη Χάβου θα υποδεχθεί στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό.

Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα: 2-0

Η Βέροια νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, πάνω από τον Ολυμπιακό και πίσω από τον ΠΑΟΚ. Αν υπάρχει μία ομάδα που έχει κλέψει την παράσταση στα πρώτα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος αυτή είναι η Βέροια. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη βαθμολογική συγκομιδή, αλλά με το ποδόσφαιρο που παίζει.

Ο Χοσέ Γκρανέρο κάνει καταπληκτική δουλειά που φαίνεται στο γήπεδο. Έτσι αυτό το 2-0 επί του ΠΑΣ (επίσης μία στρωμένη ομάδα), δεν προκαλεί πλέον σε κανέναν έκπληξη. Το πιο σημαντικό για τους φίλους της “βασίλισσας” πάντως είναι πως ο Ισπανός παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες του. Τα γκολ για τη Βέροι πέτυχαν οι Κάμπορα (κεφαλιά 54′), Καλτσάς (σουτ 55′).

Πηγή: Sport24.gr