Η πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα  ήρθε στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο να κερδίζει τους ερυθρόλευκους με 1-0. Λίγο νωρίτερα ο Αστέρας Τρίπολης πήρε αυτό που ήθελε στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά κερδίζονται και αυτός με 1-0. Ευκαιρίες και βαθμούς μοιράστηκαν Πανιώνιος και Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη με το τελικό σκορ να μένει στο 1-1.

Ads

Την «Ατλέτικο» Περιστερίου;

Φλύαρος και δίχως την κατάλληλη συγκέντρωση παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο και το πλήρωσε με την πρώτη του ήττα για το φετινό πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν ένα εκρηκτικό διάστημα που είχαν από το 20′ έως και το 29′, όταν με σκόρερ τον Καραμάνο (δανεικός από την ομάδα του Πειραιά) πέτυχαν ένα τέρμα που αποδείχθηκε χρυσό καθώς το κράτησαν μέχρι το τέλος μαζί με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Και όλα αυτά στο ντεμπούτο του Σα Πίντο στον πάγκο της ομάδας, με τον Πορτογάλο να ζει έντονα την αναμέτρηση και να πανηγυρίζει στο τέλος του ματς.

Ads

Από την άλλη ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα στα πόδια του αλλά δίχως κανένα απολύτως αντίκρισμα. Στις λιγοστές ευκαιρίες τους οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι, ενώ και ο Τσέναμο βρέθηκε σε καλή μέρα. Πάντως ο Ολυμπιακός σε κανένα σημείο του ματς δεν άσκησε μεγάλη πίεση στον Ατρόμητο και στην ουσία δεν βρήκε τρόπο αντίδρασης μετά το γκολ που δέχθηκε.

Κακό παιχνίδι, αλλά ο Αστέρας πήρε τους βαθμούς

Κακό παιχνίδι στα Χανιά ανάμεσα σε Πλατανιά και Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν ένα τραγικό λάθος του Μπανανά στο 87ο λεπτό και νίκησαν με 1-0. Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετό ρυθμό από τους γηπεδούχους ο οποίος, όμως, “έσβησε” μετά από 20 λεπτά αγώνα. Έτσι το ένα λάθος άρχισε να διαδέχεται το άλλο με αποτέλεσμα να δούμε ένα μέτριο προς κακό ματς. Πάντως φάσεις είχαμε και αν δεν ήταν ο Κοσίτσκι σε καλή μέρα, ο Πλατανιάς ίσως και να σκόραρε πρώτος. Αυτό δεν έγινε, έγινε όμως το λάθος από τον Μπανανά και ο Αστέρας πήρε μία σημαντική νίκη στα Χανιά.

«Χ» στη Νέα Σμύρνη

Η Ξάνθη προηγήθηκε στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος ισοφάρισε σε 1-1, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την ολική ανατροπή παρόλο που έπαιζε με παίκτη περισσότερο για 60 λεπτά. Χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος. Την πρώτη του απώλεια βαθμών στη Νέα Σμύρνη είχε ο Πανιώνιος. Μετά από δύο σερί νίκες οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν από το 33 με αποτέλεσμα μείνουν με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η Ξάνθη στάθηκε πολύ καλά δεδομένων και των συνθηκών και στο τέλος πήγε να κλέψει το παιχνίδι. Ο τρόπος προσέγγισης της αναμέτρησης μετά την αποβολή ήταν σωστός και θα μπορούσαν οι Ακρίτες να έχουν δικαιωθεί αν σε μία από τις δύο μεγάλες φάσεις που είχαν μετά το 80′ δικαιώνονταν. Σημαντικό ότι για τέταρτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος δεν γνώρισαν την ήττα.

Πηγή: Sport24.gr