Η Σέλτικ με αρχηγό τον Σαμαρά νίκησε με 2-1 τη Μπαρτσελόνα στη Γλασκώβη και δεν της επέτρεψε να πάρει την πρόκριση, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ από την 4η μόλις αγωνιστική των ομίλων, μετά τη νίκη της στην Πορτογαλία επί της Μπράγκα με 3-1.
 

Ads

Η Σέλτικ νίκησε με 2-1 τη Μπαρτσελόνα και υποχρεώνοντάς την στην πρώτη της απώλεια δεν της επέτρεψε να εξασφαλίσει την πρόκριση. Ο Γιώργος Σαμαράς ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ήταν στην 11άδα και ήταν και αρχηγός της ομάδας του, η οποία προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε τέρματα των Βανιάμα και Γουάτ.
 
Ο Μέσι μείωσε στο 91′ και αφιέρωσε το γκολ στον γιο του, ενώ στο άλλο ματς η Μπενφίκα επικράτησε 2-0 της Σπαρτάκ Μόσχας με δύο γκολ του Όσκαρ Καρντόσο.
 
Αντιθέτως, στους «16» πέρασε η Γιουνάιτεντ που αν και βρέθηκε να χάνει 1-0 από τη Μπράγκα, τελικά πέτυχε την ανατροπή με 3-1 χάρη σε γκολ των Φαν Πέρσι και αμφισβητούμενο πέναλτι του Ρούνεϊ, ενώ ο Χαβιέρ Ερνάντες σφράγισε την μεγάλη ανατροπή στο 90’+.
 
Σε έναν από τους πιο αμφίρροπους ομίλους της διοργάνωσης, τον 5ο, η Γιουβέντους νίκησε στο Τορίνο τη Νόρτζελαντ με 4-0 (6΄ Μαρκίζιο, 23΄ Βιντάλ, 37΄ Τζιοβίνκο, 75΄ Κουαλιαρέλα). Την ίδια ώρα, η Τσέλσι επικρατούσε της Σαχτάρ Ντόνετσκ στις καθυστερήσεις με 3-2 (6΄ Τόρες, 40΄ Όσκαρ, 90+΄ Μόουζες – 9΄, 47΄ Γουίλιαν) και γλίτωνε από περιπέτειες, αφού αν έμενε το ισόπαλο αποτέλεσμα η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα ήταν τώρα σε δυσχερή θέση. Σαχτάρ και Τσέλσι έχουν από 7 βαθμούς και η Γιουβέντους 6, οπότε η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική.
 
Στον 6ο όμιλο, η Μπάγερν διέλυσε στο Μόναχο τη Λιλ με το εμφατικό 6-1 (5΄ Σβαϊνστάιγκερ, 18΄, 28΄, 33΄ Πιζάρο, 23΄ Ρόμπεν, 66΄ Κρόος – 57΄ Καλού), ενώ η Βαλένθια επικράτησε στο «Μεστάγια» της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 4-2 (26΄ Ζόνας, 29΄ πεν. Σολντάδο, 51΄,86΄ Φεγκούλι – 54΄ Μπρεσάν, 83΄ Μοζολέφσκι) και μοιράζεται την κορυφή με τους Γερμανούς, με τις δύο ομάδες να έχουν 9 βαθμούς.
 
Στον 7ο όμιλο η Μπενφίκα έκανε το καθήκον της νικώντας στη Λισαβόνα τη Σπαρτάκ Μόσχας 2-0, με δύο γκολ του Καρντόσο στο 55΄ και το 69΄, αλλά ο θρίαμβος της Σέλτικ χάλασε τα σχέδια των Λουζιτανών. Με πολύ σφικτή αμυντική τακτική οι Σκωτσέζοι χτύπησαν την Μπαρτσελόνα στις αντεπιθέσεις (21΄ Γουανιάμα, 83΄ Γουάτ), με τους «μπλαουγκράνα» απλώς να μειώνουν στις καθυστερήσεις με τον Μέσι.
 
Στον 8ο όμιλο, τέλος, όπως και στον αγώνα του «Όλντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε να χάνει εκ νέου από την Μπράγκα (49΄ πεν. Άλαν), αλλά με τρία γκολ μετά το 80ο λεπτό (80΄ Φαν Πέρσι, 84΄ πεν. Ρούνι, 90΄+ Ερνάντες) πήρε νίκη και πρόκριση. Την ίδια ώρα η Γαλατασαράι περνούσε με το ίδιο σκορ από την έδρα της Κλουζ (53΄ Σουγκού – 18΄, 61΄, 74΄ Γιλμάζ) και ξαναμπήκε στο «κόλπο» της πρόκρισης, καθώς ανέβηκε στη δεύτερη θέση.