Μια υπέροχη υποδοχή περίμενε τους «ήρωες» της Πορτογαλίας στη Λισσαβόνα. Από εκεί είχαν αποχωρήσει για την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ευρωπαϊκή διοργάνωση ως αουτσάιντερ και εκεί επέστρεψαν ως πρωταθλητές Ευρώπης.  

Ads

Την εθνική Πορτογαλίας που «πήρε» τον αγώνα πραγματικά με αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα περίμενε πλήθος κόσμου για να πανηγυρίσει μαζί τους, τη νίκη 1-0 επί της Γαλλίας και το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της.

Με τη συνοδεία της πολεμικής αεροπορίας, το αεροσκάφος «Εουσέμπιο» που μετέφερε τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης προσγειώθηκε στις 12:40 κι έγινε δεκτό με αψίδες νερού στα χρώματα της Πορτογαλίας (πράσινο και κόκκινο). 

image

Ads

image

Οι πρώτοι που βγήκαν από το αεροπλάνο ήταν ο αρχηγός της ομάδας, Κριστιάνο Ρονάλντο, και ο προπονητής της εθνικής Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, κρατώντας το βαρύτιμο τρόπαιο στην αγκαλιά τους. 

image

image

Εντός του αεροσκάφους, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, οι Πορτογάλοι διεθνείς που φορούσαν κοστούμια πόζαραν για μια φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. 

Σε αυτήν οι 23 παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι πίσω από το τρόπαιο του EURO 2016, μπροστά από το οποίο ήταν τοποθετημένη μια φωτογραφία του Εουσέμπιο, του θρύλου του ποδοσφαίρου της χώρας που πέθανε τον Ιανουάριο του 2014. 

image

Στη συνέχεια οι παίκτες και ο Σάντος επιβιβάστηκαν σε ένα διώροφο κόκκινο λεωφορείο, στο οποίο ήταν γραμμένη η λέξη «Πρωταθλητές», για να φτάσουν στο προεδρικό μέγαρο, το οποίο βρίσκεται στην άλλη άκρη της πορτογαλικής πρωτεύουσας, όπου ο Πρόεδρος της χώρας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, τους απένειμε τον τίτλο του «Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής». 

image

image

Ακολούθως οι νέοι πρωταθλητές Ευρώπης διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της Λισαβόνας κατάμεστους από κόσμο που περίμεναν για να δουν το τρόπαιο και να πανηγυρίσουν μαζί με την Εθνική τους ομάδα.

Δείτε βίντεο και από τους χθεσινούς πανηγυρισμούς, την ώρα που η Πορτογαλία σήκωνε το τρόπαιο.

Διαβάστε επίσης: