Πάνω από 40.000 θεατές βίωσαν την έκθεση Van Gogh Alive -The Experience στο Μέγαρο Μουσικής από τις 7 Νοεμβρίου. Η έκθεση με έναν επαναστατικό τρόπο παρουσιάζει το συνολικό έργο του Βαν Γκογκ, αφηγείται την ιστορία του δημιουργού, διεισδύει στα συναισθήματα και τις σκέψεις του και περιγράφει το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε..

Ads

Με 40 ταυτόχρονες προβολές και ήχο υψηλής ευκρίνειας, που ζωντανεύουν τα αριστουργήματά του αποκαλύπτοντας την έμπνευση και την τεχνοτροπία τους, ενώ βυθίζουν ακαριαία τον θεατή μέσα στο σύμπαν του ζωγράφου.

Ένα ιδιότυπο, πανέμορφο και άκρως εντυπωσιακό «πλανητάριο» εικόνων, που μέσω και της διαδραστικής αλληλεπίδρασης διεγείρει τις αισθήσεις και οδηγεί τον επισκέπτη σε μια καθολική, βαθιά επικοινωνία με το έργο του Βαν Γκογκ και με τον ίδιο τον δημιουργό.

image

Ads

3.000 πίνακες, σκίτσα αλλά και κινούμενες εικόνες λοιπόν, προβάλλονται από το φημισμένο σύστημα υψηλής τεχνολογίας SENSORY4™ παντού! Στους τοίχους, τις κολόνες, τις οροφές, το πάτωμα. Σε χώρο 1.500 m2, 40 και πλέον πολυκάναλοι προβολείς υψηλής ευκρίνειας με ήχο υψηλής πιστότητας επίσης, δημιουργούν μία εκπληκτική τριασδιάστατη απεικόνιση στις πολλαπλές αυτές επιφάνειες, σε μία πολλαπλά υποσχόμενη οπτική αλλά και αλληλεπιδραστική εμπειρία. Οι ρέουσες εικόνες που γίνονται ένα σώμα με τους ψηφιακούς ήχους, γεμίζουν τον χώρο με πλούσιες προσλαμβάνουσες για όλες τις αισθήσεις, δημιουργώντας μία μαγευτική και καθηλωτική ατμόσφαιρα που συνεπαίρνει τον επισκέπτη.

Τώρα στους επισκέπτες δίνεται η ευκαιρία να ξεναγηθούν από ειδικούς στους χώρους της έκθεσης και να βιώσουν καλύτερα το μεγαλείο του Van Gogh αλλά και να κατανοήσουν καλύτερα τους νέους τρόπους προσέγγισης.

Τα διαχρονικά αριστουργήματα ζωντανεύουν και ο επισκέπτης γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι τους. Αποσυντίθενται και ανασυντίθενται, αποκαλύπτουν την εποχή που εμπνεύστηκαν, το πώς ολοκληρώθηκαν, από που προήλθαν τα ερεθίσματα της κατασκευής τους. Εμπλέκονται με τη ζωή και τα βιώματα του δημιουργού τους, μας συνοδεύουν μέσα από τις πολύχρωμες στοές της έκθεσης σ’ ένα ταξίδι στα μέρη που έζησε και δημιούργησε, στο Άμστερνταμ, στην Προβηγκία, στο Παρίσι.

image

Υπερβαίνοντας τον χρόνο και το χώρο, με κύματα ήχων και μουσικών, φωτός και χρωμάτων που προσκρούονται πάνω μας και εισχωρώντας μέσα μας, μας επιτρέπουν να εισπράξουμε, να αντιληφθούμε, να κοινωνήσουμε τον εσωτερικό κόσμο του ίδιου του Βίνσεντ. Σε μία ζωντανή και ολοζώντανη πανδαισία, που διεγείρει και θρέφει όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις, που διευρύνει το μυαλό μ’ έναν μοναδικό τρόπο. Σε μία πνευματική και ταυτόχρονα σωματική, σε μία κατ’ ουσία βιωματική εμπειρία, που είναι παράλληλα τόσο πολύ διασκεδαστική, όσο όμως και βαθειά παιδευτική.

image

Η μοναδική τρισδιάστατη εικαστική πρόταση Van Gogh Alive – The experience, είναι η πρώτη παρόμοια προσέγγιση στον χώρο των εικαστικών δημιουργών. Μέχρι σήμερα έχει περιοδεύσει σε 35 μητροπόλεις του κόσμου και την έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 10.000.000 θεατές. Το κοινό της έκθεσης θεωρείται το πλέον διευρυμένο σε σχέση με τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

image

Ειδικές ξεναγήσεις

Η διοργανώτρια εταιρεία Λάβρυς Μ.Ε.Π.Ε. σε συνεργασία με την In The Know Μ.Ι.Κ.Ε.  οργανώνουν  ξεναγήσεις για τους θεατές από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 17:00 έως τις 21:00. Η διάρκεια της ξενάγησης είναι 30 λεπτά και πραγματοποιείται στο άνω επίπεδο της έκθεσης.

Ώρες έναρξης ξεναγήσεων κοινού : 17:00 / 17:30 / 18:00 / 18:30 / 19:00 / 19:30 / 20:00 / 20:30 / 21:00.

Κόστος ξενάγησης: 6€ / άτομο, που δεν συμπεριλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου στην έκθεση.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ιδιωτικής ξενάγησης που αφορά από 1 επισκέπτη έως ομάδα 15 ατόμων. Η διάρκεια της ξενάγησης αυτής είναι 60 λεπτά και πραγματοποιείται στα δύο επίπεδα της έκθεσης. Η κράτηση της ιδιωτικής ξενάγησης γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα 210-3411174 και 6986646969.

image