Η ομάδα QW3RTY παρουσιάζει τους GPO και το πρότζεκτ «Αστρικοί Ταξιδιώτες» μία έκθεση με αφετηρία «τη σύζευξη του φαντασιακού με το πραγματικό». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 στις 20.00, στο  Art Factory, Πειραιώς και Λαμίας 6, δίπλα από το εμπορικό κέντρο Athens Heart.  

Ads

Οι Αστρικοί Ταξιδιώτες είναι οι Hard, Taxis, Quits, Ejay, Palms, Tales, Lie, Krime, Iron Wolf, Ners, Ηλίας Καφούρος, Ozone, Fantomas, Ιcos, Mufa.
 
Η ομάδα GPO δρα σε μία πραγματικότητα όπου ο καταιγισμός της πληροφορίας δεν επιτρέπει την επεξεργασία και καταχώρηση της κάθε εικόνας.
 
Οι Αστρικοί Ταξιδιώτες, έχοντας ως αφετηρία τη σύζευξη του φαντασιακού με το πραγματικό, δημιουργούν μια εκρηκτική – πολύπλευρη «αφήγηση». Επεμβαίνουν καταλυτικά σε ένα τεράστιο βιομηχανικό χώρο κατασκευάζοντας τη δική τους εκδοχή της σύγχρονης πραγματικότητας.
 
Χρησιμοποιώντας το χώρο ως μια αλληγορία της αρχιτεκτονικής για σκέψη, οι GPO αναπτύσουν τη μαζικότητα της οπτικής πρακτικής τους σε ένα ολικό περιβάλλον. Έχοντας ως βασικό κίνητρο τις κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές, που αφορούν στο σύγχρονο πολιτισμό, παράγουν έναν υπερ-ρεαλιστικό και σαρκαστικό εικονογραφικό σχολιασμό στην παράδοση του art brut, έξω από τα όρια της εγκαθιδρυμένης κουλτούρας της τέχνης.
 
Με ένα ξεκάθαρα σύγχρονο εικαστικό λεξιλόγιο και μια φαινομενικά χαοτική αλλά αυθεντικά σημερινή μεθοδολογία στοχασμού οι Αστρικοί Ταξιδιώτες επιχειρούν να πυροδοτήσουν τη διαύγεια.
 

«Από τις φανταστικές ιστορίες να φυλάγεστε. Αποκαλύπτουν αυτό που είστε κατα βάθος. Σαν τα όνειρα»
Reymond Queneau, Les Flers Blues, 1965.