Η Μαργαρίτα Πουρνάρα συνομιλεί με τον ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη για την τέχνη του χρωστήρα και το πορτρέτο της σημερινής εποχής. Σήμερα, Τετάρτη 2 Μαρτίου, στις 20:30, στον ΙΑΝΟ.  

Ads

Ο Γιώργος Ρόρρης γεννήθηκε στον Κοσμά Κυνουρίας το 1963. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τον Παναγιώτη Τέτση και τον Γιάννη Βαλαβανίδη (1982 – 1987).

Συνέχισε τις σπουδές του στην École nationale superieure des Beux-Arts στο Παρίσι με καθηγητή τον Leonardo Cremonini (1988-1991) με υποτροφίες του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αδελφών Π. Μπάκαλα.

image

Ads

image

Συνεργάστηκε με το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών «Άποψη» (1996-2002) και από το 2002 συνεργάζεται με την Ομάδα Τέχνης «Σημείο», διδάσκοντας ζωγραφική. Το 2001 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο για νέο ζωγράφο κάτω των 40 ετών.

Το 2006 το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης του απένειμε τιμητική διάκριση για το έργο του. Από την πρώτη του ατομική έκθεση, το 1988, διατηρεί μόνιμη συνεργασία με τη «Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης». Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Παρακολουθείστε live τη συνάντηση: 

INFO

«Απρόβλεπτες Συναντήσεις στο café του ΙΑΝΟΥ»
Ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης συναντά τη Μαργαρίτα Πουρνάρα
Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 20:30

Είσοδος ελεύθερη
IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα, Τ. 210 3217917

Λίγα λόγια για τις «Απρόβλεπτες Συναντήσεις στο café του ΙΑΝΟΥ»

Στις Απρόβλεπτες Συναντήσεις που πραγματοποιούνται κάθε μήνα στο CAFÉ του ΙΑΝΟΥ, η Μαργαρίτα Πουρνάρα  συνομιλεί με σημαντικούς ανθρώπους. «Όλοι τους έχουν διακριθεί στον επαγγελματικό στίβο, από την πολιτική, την αρχαιολογία και τις επιχειρήσεις ως τα γράμματα και τις επιστήμες. Το πιο σημαντικό τους χαρακτηριστικό, όμως, είναι το θάρρος να χαράσσουν και να ακολουθούν την δική τους πορεία. Είναι, δηλαδή, φυσιογνωμίες – χαμηλόφωνα ή ανορθόδοξα – ηγετικές που, αν και συχνά δεν ασχολούνται με τα κοινά, ωφελούν την κοινωνία με το δικό τους παράδειγμα ζωής και δράσης. Ας τους γνωρίσουμε καλύτερα και ας μιλήσουμε μαζί τους, για ένα νέο συλλογικό ήθος, που συναπαρτίζεται από φωτισμένες μονάδες».

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει τις ερωτήσεις του στον κάθε καλεσμένο, έως και 3 μέρες πριν από την κάθε εκδήλωση στο email: [email protected] και όλες μεταδίδονται ζωντανά από το ianos.gr.