Από τη διευθύντρια της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΕ) κ. Παυλίνα Βερέμη λάβαμε την ακόλουθη απάντηση σε ρεπορτάζ του Tvxs που στηρίχτηκε πάνω στην επώνυμη καταγγελία μιας μητέρας μαθήτριας της σχολής, την οποία και δημοσιεύουμε.

Ads

Η απάντηση:

«Διαβάσαμε με απορία το απαράδεκτο, υβριστικό και ψευδές άρθρο της κυρίας Λαμπρίδη  «Χορεύουν τις σπουδάστριες στο ταψί» στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης».

Το άρθρο θίγει τον οργανισμό μας καθώς και το Υπουργείο Πολιτισμού. Θίγει δυστυχώς όμως και την δημοσιογραφία. Η κυρία Λαμπρίδη  δεν επικοινώνησε καν με την διεύθυνση για το εν λόγω θέμα και απ’ όσο ξέρουμε δεν έχει περάσει καν από το κατώφλι της Σχολής μας.

Ads

Το άρθρο προβάλλει το γράμμα της μητέρας μίας ενήλικης σπουδάστριας, το οποίο είναι υβριστικό, αόριστο και παραληρηματικό ως «απόδειξη» πως στη  σχολή γίνονται “στρατιωτικού χαρακτήρα καψόνια” και άλλα γραφικά. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Καλούμε την κυρία Λαμπρίδη να ανακαλέσει τις ύβρεις και τις προσβολές προς τον οργανισμό μας. Σας καλούμε επίσης να έρθετε στις παραστάσεις της σχολής μας στις 2,3,4,5 και 6 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής. Εκεί θα μπορέσετε να δείτε και να διαπιστώσετε το επίπεδο της εκπαίδευσης και το καλλιτεχνικό έργο των σπουδαστών από κοντά.

Με εκτίμηση,
Παυλίνα Βερέμη»

Η συνεργάτης του Tvxs Φωτεινή Λαμπρίδη που επιμελήθηκε το ρεπορτάζ σημειώνει:

«Πουθενά στην καταγγελία που δημοσιεύει το tvxs.gr δεν θίγεται ο οργανισμός στο σύνολό του ή το Υπουργείο Πολιτισμού.

Εφόσον η καταγγελία ήταν επώνυμη , οφείλαμε να τη δημοσιεύσουμε.

Το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη  και θα επανέλθουμε με  απόψεις κι άλλων ανθρώπων που περνούν ή πέρασαν το κατώφλι της ΚΣΟΕ . Περιμένουμε με ενδιαφέρον και τις απαντήσεις της κυρίας Βερέμη στα θέματα που αφορούν στην ουσία των καταγγελιών.

Φωτεινή Λαμπρίδη»