To re:publica, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ στον κόσμο για τον ψηφιακό πολιτισμό, τα media και το internet, με έδρα το Βερολίνο, έρχεται στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, το φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε το 2007 ως μία συνάντηση bloggers και έκτοτε επεκτείνεται και ενισχύεται συνεχώς, θα διοργανωθεί φέτος στο Δουβλίνο από τις 7 έως τις 8 Σεπτεμβρίου και στη Θεσσαλονίκη από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου (Μουσείο Κινηματογράφου, Αποθήκη 1).

Ads

Το νέο project με τίτλο «Let’s re:connect EUROPE» απηύθυνε πρόσκληση από τον Ιούνιο για τη δεύτερη διοργάνωση στο Δουβλίνο και την πρώτη στη Θεσσαλονίκη. Κατατέθηκαν περισσότερα από 90 project, από τα οποία επελέγησαν αυτά που θα παρουσιαστούν στις δύο πόλεις. Μία βασική προσέγγιση του επερχόμενου φεστιβάλ του Σεπτεμβρίου είναι να παρουσιαστούν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες των νέων τεχνολογιών σε όλες τις πτυχές της ζωής, ώστε να συζητηθεί το όραμα για μία ψηφιακή Ευρώπη, να μελετηθούν οι σημερινές δυσκολίες και να αναπτυχθεί μία πλατφόρμα εγκαινίασης διασυνοριακών συνεργασιών για τα διάφορα project και ιδέες.

Στο re:publica συμμετέχουν πάνω από 8.000 ακτιβιστές, επιστήμονες, hackers, bloggers, επιχειρηματίες, ΜΚΟ, digital δημοσιογράφοι και καθένας που η εργασία ή το ενδιαφέρον του σχετίζεται με την ψηφιακή τεχνολογία. Στόχος του είναι να δοθεί η δυνατότητα στους δημιουργούς να συνδιοργανώσουν ενεργά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με τις ιδέες και τα οράματά τους. Στο πλαίσιο κύκλων στρογγυλής τραπέζης, το φεστιβάλ θα συναντήσει τις κοινότητες από κοντά για να τις δικτυώσει με καλλιτέχνες, φορείς πρωτοβουλιών και ακτιβιστές.