Τρεις από τους πέντε πίνακες του βρετανού ζωγράφου Φράνσις Μπέικον που είχαν κλαπεί από ιδιώτη στη Μαδρίτη το 2015, σε μια από τις σημαντικότερες κλοπές έργων σύγχρονης τέχνης στην Ισπανία, βρέθηκαν, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική αστυνομία.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τρεις πίνακες ανακτήθηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαιώνοντας πληροφορία που δημοσίευσε η εφημερίδα El Pais. Η εκπρόσωπος δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τον τόπο και τον χρόνο που κατέστη δυνατή η ανάκτηση των πινάκων, διευκρινίζοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας από τους πίνακες βρέθηκε πριν από μερικούς μήνες κι οι άλλοι δύο πολύ πρόσφατα.

Οι πέντε πίνακες είχαν κλαπεί το καλοκαίρι από το σπίτι του ιδιοκτήτη τους στη Μαδρίτη, στενού φίλου του Μπέικον, που τότε ήταν στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, επρόκειτο για τον Χοσέ Καπέλο, τον τελευταίο έρωτα του Μπέικον, έναν άνδρα με τον οποίο ο μεγάλος ζωγράφος είχε αισθηματική σχέση επί τέσσερα χρόνια και τον οποίο επίσης ζωγράφισε.

Το ειδύλλιό τους διηγήθηκε ένας άλλος φίλος του Μπέικον, ο Μπάρι Τζουλ, στην εφημερίδα Sunday Times το 2014, ένα χρόνο πριν από την κλοπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ