Επανέρχονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορά προς την υπουργό πολιτισμού σχετικά με το θέμα της Κρατικής Σχολής Χορού (ΚΣΟΤ).

Ads

Οι βουλευτές είχαν κάνει ερώτηση στη βουλή καλώντας την υπουργό να απαντήσει στις καταγγελίες ενάντιων της επί 17 έτη καλλιτεχνικής διευθύντριας Παύλινας Βερέμη για μια σειρά αυθαιρεσιών.

Θυμίζουμε πως η υπουργός στήριξε πλήρως την καλλιτεχνική διευθύντρια ξηλώνοντας το ΔΣ το οποίο με τη σειρά του έφερε στο φως έγγραφα που αποδεικνύουν πως οι καταγγελίες για αυθαιρεσία είχαν βάση. Ανάμεσα σε αυτά και επιστολή των σπουδαστών που γράφει πως οι παράνομες αποβολές είναι καθεστώς.

Μέσα από την αναφορά που δημοσιεύουμε μαθαίνουμε πως η υπουργός είχε διαβεβαιώσει τους βουλευτές πως όλα βαίνουν καλώς και σύμφωνα με τους νόμους της ΚΣΟΤ «Παρόλα αυτά, δυο μέρες μετά την κοινοποίηση σε μας της απάντησής σας έγινε αλλαγή όλων των μελών του ΔΣ της Κ.Σ.Ο.Τ. και όχι αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών, όπως θα ήταν λογικό.

Ads

Το γεγονός αυτό έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα είχατε διασαφηνίσει στην απάντησή σας στην ερώτησή μας και, τελικά, με όσα καταμαρτυρούν οι επιστολές και τα λοιπά στοιχεία που σας επισυνάπτουμε.» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την υπουργό να αιτιολογήσει την πράξη της. Σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας η Μαρία Κανελλοπούλου, υπεύθυνη του τμήματος πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε από τη μεριά της την υπουργό να τηρήσει τις αρχές.

Ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κ. Υπουργό  Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: «Καταγγελίες για την Κ.Σ.Ο.Τ.»

Οι παρακάτω Βουλευτές και Βουλεύτριες, κ.κ. Καραγιαννίδης Χρήστος – βουλευτής Δράμας,   Γεννιά Γεωργία και Σταματάκη Ελένη – βουλεύτριες Α΄ Πειραιώς, Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Ευσταθία (Έφη) – βουλεύτρια Ηλείας, Εμμανουηλίδης Δημήτριος και Μορφίδης Κωνσταντίνος –  βουλευτές Καβάλας, Καββαδία Ιωαννέτα (Αννέτα), Κυρίτσης Γεώργιος και Παπαδόπουλος Χριστόφορος – βουλευτές Β’ Αθήνας, Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος) – βουλευτής Αττικής και Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ), βουλεύτρια Πιερίας,  καταθέτουν  προς την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφορά τις επιστολές της πρώην Προέδρου του Δ.Σ. της Κ.Σ.Ο.Τ., τα πρακτικά του Δ.Σ. από τη συνεδρίαση του στις 23/12/2016 καθώς και την επιστολή των σπουδαστών και σπουδαστριών της Κ.Σ.Ο.Τ. από τις 27/09/2016.

Οι επιστολές αυτές ήρθαν σε μας μετά την κατάθεση ερώτησης μας προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στις 02/12/2016 σχετικά με τις καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας για αυθαιρεσίες στην Κ.Σ.Ο.Τ. Την ερώτησή μας ακολούθησε απάντηση από εσάς, στις 09/01/2017 όπου μας κάνατε γνωστό ότι όλα βαίνουν καλώς και σύμφωνα με το νόμο στην Κ.Σ.Ο.Τ., επισυνάπτοντας και σχετική επιστολή της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Κ.Σ.Ο.Τ. Παρόλα αυτά, δυο μέρες μετά την κοινοποίηση σε μας της απάντησής σας έγινε αλλαγή όλων των μελών του ΔΣ της Κ.Σ.Ο.Τ. και όχι αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών, όπως θα ήταν λογικό. Το γεγονός αυτό έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα είχατε διασαφηνίσει στην απάντησή σας στην ερώτησή μας και, τελικά, με όσα καταμαρτυρούν οι επιστολές και τα λοιπά στοιχεία που σας επισυνάπτουμε.

Επισυνάπτονται τα αναφερόμενα έγγραφα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας στις επισυναπτόμενες καταγγελίες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

                                                                                                                        
Αθήνα, 06 Φεβρουαρίου 2017

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Καραγιαννίδης Χρήστος
Γεννιά Γεωργία
Γεωργοπούλου Σαλτάρη Ευσταθία (Έφη)
Εμμανουηλίδης Δημήτριος
Καββαδία Ιωαννέτα (Αννέτα )
Κυρίτσης Γεώργιος
Μορφίδης Κωνσταντίνος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)
Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)
Σταματάκη Ελένη