Συναισθησία είναι η νευρολογική ανάμιξη των αισθήσεων. Ένας άνθρωπος που χαρακτηρίζεται από συναισθησία (συναισθητικός) είναι δυνατό, για παράδειγμα, να «ακούει» τις οσμές, να «βλέπει» τους ήχους και να «μυρίζει» τους ήχους.

Ads

Η Μελίσα Μακράκεν είναι μια συναισθητική ζωγράφος, έτσι η μουσική που ακούει μεταφράζεται σε μια ροή χρωμάτων. Στους πίνακες που ακολουθούν η ζωγράφος «μεταφράζει» στον καμβά τους ήχους των Led Zeppelin, του Stevie Wonder, του John Lenon, του Jimi Hendrix και άλλων καλλιτεχνών.

Όπως γράφει στην ιστοσελίδα της «ζωγραφίζω τη μουσική». «Από τα 15 μου χρόνια παντού βλέπω χρώματα, σε λέξεις, σε μαθηματικούς τύπους, σε συναυλίες… Όταν ρώτησα για πρώτη φορά τον αδερφό μου τι χρώμα έχει το γράμμα C συνειδητοποίησα πως κάτι περίεργο μου συνέβαινε. Βιώνω τη λάθος αίσθηση σε ορισμένα ερεθίσματα. Κάθε γράμμα και αριθμός έχει χρώμα.

Όμως το πιο υπέροχο της “εγκεφαλικής μου δυσλειτουργίας” είναι όσα βλέπω με τη μουσική που ακούω. Είναι ένα ποτάμι χρωμάτων που μοιάζει σαν ζωτικό στοιχείο του κάθε τραγουδιού. Η συναισθησία δεν αποσπά την προσοχή μου, ούτε με αποπροσανατολίζει. Αντίθετα δίνει μια μοναδική ζωντάνια στον κόσμο μου».

Ads

Δείτε το βίντεο και μάθετε περισσότερα για την συναισθησία

Απολαύστε ορισμένα από τα έργα της Μελίσα Μακράκεν. Περισσότερα έργα της μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της

Radiohead – Lucky

image

David Bowie – Life On Mars?

image

John Lenon – Imagine

image

Prince – Joy In Repetition

image

Jimi Hendrix – Little Wing

image

Soulive – Interlude II

image

John Mayer – Gravity

image

Led Zeppelin – Since I’ve Been Loving You

image

Smashing Pumpkins – Tonight, Tonight

image

Radiohead – Karma Police

image

Glass Animals – Flip

image

Airhead – Callow

image