Τώρα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τον Άντι Γουόρχολ μέσα από τη διαδικτυακή περιήγηση στην Tate Modern με έργα που δεν είχαν εκτεθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ads

Ο Άντι Γουόρχολ υπήρξε ζωγράφος, γλύπτης, σκηνοθέτης, κινηματογραφιστής, συγγραφέας και συλλέκτης ενώ εισήγαγε την Pop Art στην δεκαετία του 1960 και ενέπνευσε στην τέχνη σε μια εποχή με τεράστια κοινωνική και πολιτική σημασία. Η έκθεσή του στην Tate, μια μεγάλη αναδρομική, η πρώτη τα τελευταία 20 χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία άνοιξε στις 12 Μαρτίου και έκλεισε μετά από λίγες μέρες καθώς το Λονδίνο δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού.

Η έκθεση εκτός από τα πιο δημοφιλή του έργα, τις ποπ εικόνες της Marilyn Monroe, τα κουτάκια της Coca-Cola και της σούπας Campbell, περιλαμβάνει έργα που δεν είχαν εκτεθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια από τις μεγαλύτερες αλλά λιγότερο γνωστές σειρές έργων του Άντι Γουόρχολ, τρανς και drag queens που ο πατέρας της ποπ αρτ όχι μόνο λάτρευε, αλλά αποτελούσαν και ένα μέρος της ζωής του και της δημιουργικής καθημερινότητάς του. Αν σήμερα μοιάζει επίκαιρη η ενασχόληση της τέχνης με υποκουλτούρες που ήταν στο περιθώριο για πολλές δεκαετίες, στη Νέα Υόρκη και στον κόσμο του Άντι Γουόρχολ συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.

Ανακλύψτε τα έργατου και κάντε ένα ταξίδι στον κόσμο του μέσα από το υλικό της Tate Modern