Έντεκα graffiti artists από την Ελλάδα και πέντε ακόμα ευρωπαϊκές χώρες «δανείζονται» τα κάδρα και τη στέγη του ΤΗΕ ΒΟΧ για να κάνουν το δικό τους εικαστικό statement σε σχέση με το τι είναι το graffiti, αν μπορεί να βρει θέση σε εσωτερικό χώρο και αν μπορεί να χωρέσει σε μικρή διάσταση, με πρωταγωνίστρια στο όλο εγχείρημα την πόλη της Αθήνας. 

Η «40 WINDOORS TO AΘENS – A Post Graffiti Exhibition» θα παρουσιαστεί από τις 15 – 25 Φεβρουαρίου στο ΤΗΕ ΒΟΧ (Δορυλαίου 12, Πλ. Μαβίλη) και την επιμέλεια έκθεσης έχει κάνει ο TARTA ROSS.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν 40 πρωτότυπα έργα φωτογραφίας, ζωγραφικής και video art από τους ακόλουθους καλλιτέχνες :

 • Rachid Omick Bulbien (Γαλλία)        
 • Bram Van Meervelde ( Βέλγιο)
 • Renate Klijnstra (Ολλανδία)           
 • Britte Van Meurs (Ολλανδία)
 • Constantinos Pantoflas (Ελλάδα)    
 • U.Gatzmann (Ισπανία)
 • K.161 (Ελλάδα)                      
 • Oliver Salvesen (Δανία)
 • Tarta Ross (Ελλάδα)                
 •  Senor (Ελλάδα)
 • Death Vallee (Γαλλία)

Το στίγμα της προσέγγισής τους περικλείεται σύντομα και απλά στην εισαγωγή του επιμελητή της έκθεσης, TARTA ROSS, που συνοψίζει και τη φιλοσοφία της.

«Δεν μπορώ να δω το graffiti ως κάτι διακριτό από την Αθήνα. Χτυπάει στο ρυθμό της. Χτυπάει τον ρυθμό της. Τα τελευταία χρόνια, η πόλη αυτή έχει αναδειχθεί ως μία από τις πρωτεύουσες του graffiti στο κόσμο και αποτελεί πόλο έλξης πολλών καλλιτεχνών και μελετητών του φαινομένου.

Το graffiti δεν πωλείται σε αντίθεση με τα περισσότερα πράγματα σ' αυτήν την χώρα. Η ίδια αυτή διακίνηση και πρακτική του το καθιστά εχθρό του περιορισμού με πρωτοφανή για τα μέχρι τώρα δεδομένα της τέχνης.Εμπνέεται, αναπνέει και γεννιέται στον δρόμο. Όταν κορεστεί, οδηγεί τους δημιουργούς του σε νέα μονοπάτια αφού αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του είναι η μόνιμη αναζήτηση του επόμενου βήματος.Έντεκα καλλιτέχνες με πολυετή πείρα στην εικαστική παρέμβαση στον δημόσιο χώρο, αποδέχονται σήμερα την πρόκληση να σας αφήσουν να τους γνωρίσετε. Γυρίζοντας τα πίσω μπρος, πειραματίζονται στις πιθανές μεταβολές του graffiti μέσα από το τετραγωνισμένο πρίσμα ενός κάδρου σε εσωτερικό χώρο.

Με την Αθήνα και τους δρόμους της ως κοινό σημείο δράσης επιχειρείται η μελετημένη προσέγγιση μίας σύγχρονης και προκλητικής τέχνης μέσα από διαφορετικά δεδομένα.

Μέσα από 40 κάδρα - παράθυρα 40x60 cm, το graffiti μεταμορφώνεται περνώντας τις πόρτες του THE BOX και οι δημιουργοί του παρουσιάζουν την κρυφή πλευρά της διπλής προσωπικότητας τους. Για την Αθήνα, για εσένα, για εμένα. 40 windoors to Aθens».

Special Event : ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ GRAFFITI ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 – 14.00

Μια σειρά από ατομικά και ομαδικά ζωγραφικά πειράματα που έχουν στόχο να ενεργοποιήσουν τον αυθορμητισμό και τη φαντασία μέσα από τις βασικές αρχές του graffiti. Γράμματα, χρώματα, γεωμετρικά σχήματα και φανταστικά πρόσωπα παίρνουν μορφή από τα χέρια των παιδιών πάνω σε έναν αυτοσχέδιο τοίχο που θα έχουμε στήσει εκείνη την ημέρα στο ΤΗΕ ΒΟΧ.

Εισηγητής: TARTA ROSS 

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας  8 – 13 ετών, Μaximum συμμετεχόντων: 10 παιδιά.

To workshop είναι δωρεάν για το κοινό και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρουν στο στο σύνδεσμο εδώ . Οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Γενικές Πληροφορίες Έκθεσης στο www.thebox-athens.orgκαι στο 210 6463788

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: 15- 25 Φεβρουαρίου   
Εγκαίνια : 15 Φεβρουαρίου στις 20.00     
Κυριακή 18 Φεβρουαρίου: Κλειστή      
Ώρες Λειτουργίας: 12.00 – 20.00
Είσοδος για το κοινό ελεύθερη