Εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ, στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας «Κέντρο και Κεντρικότητες, Παρίσι-Αθήνα: Συγκρίσεις», η ατομική έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Θεοδόση με τίτλο «Αστική τέχνη στην Αθήνα» στο μπιστρό του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (οδός Σίνα 31). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου.

Ads

Ο Δημήτρης Θεοδόσης καταγράφει με το φακό του τις εκφάνσεις της τέχνης στους τοίχους και τους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας, έχοντας ήδη κοσμήσει με τις φωτογραφίες του δυο βιβλία από τις εκδόσεις Οξύ, «Τοιχοδρομίες – Street Art στην Αθήνα Vol. 1» και «Stencil In Athens, Τοιχοδρομίες Vol.ΙΙ».

Ο Δημήτρης Θεοδόσης γεννήθηκε στον Πειραιά και ασχολείται με τη φωτογραφία και το κολάζ εδώ και τουλάχιστον δυο δεκαετίες. Έχει πραγματοποιήσει slideshows με κύριο θέμα την ταξιδιωτική φωτογραφία, σε διάφορα μέρη της Αθήνας, κατά καιρούς έχει εκθέσει μέρος της δουλειάς του σε εκθέσεις στην γκαλερί Στάβλος (2002), στο καλλιτεχνικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Forum Ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση (2006), στην γκαλερί Manifactura (2006), στην γκαλερί Bacaro (2007) και στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (2007). Την τελευταία πενταετία, ασχολείται κυρίως με το φωτορεπορτάζ του δρόμου.

Διάρκεια έκθεσης 10/05-10/06
Bistrot Paris-Athènes, Σίνα 31, Κολωνάκι
Είσοδος ελεύθερη.

Ads

*Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Θεοδόση