Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται από το βράδυ στην Κέρκυρα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πλήθος σπιτιών. Εξαιτίας της κακοκαιρίας σημειώθηκαν κατολισθήσεις που έχουν αποκόψει την κυκλοφορία σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξαπλώνονται σε όλη την χώρα προειδοποιεί η ΔΕΗ.

Ads

Πάνω από 150 κλήσεις δέχθηκε από το βράδυ μέχρι και σήμερα το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία στην Κέρκυρα, καθώς η κακοκαιρία που ξεκίνησε το βράδυ είχε αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και δρόμοι ενώ ορμητικοί χείμαρροι απείλησαν ακόμα και να παρασύρουν ανθρώπους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, πρόκειται για τεράστιες ποσότητες νερού. «Έχουν πλημμυρίσει ρέματα, κατεβαίνουν πολλά φερτά υλικά, κορμοί δέντρων, που έφραξαν τη ροή των υδάτων και προκάλεσαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα» ανέφερε. Ο κ. Πουλημένος πρόσθεσε ότι τόσο έντονα φαινόμενα δεν έχουν συμβεί στο νησί τα τελευταία 40 χρόνια. Έχει σημειωθεί κατολίσθηση δυτικά του νησιού, στην περιοχή Κάτω Γαρούνα, όπως είπε στο σταθμό μας ο δήμαρχος Αχιλλείου Ερωτόκριτος Καρίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο έχει τραυματιστεί ελαφρά μια νεαρή κοπέλα. Επί ποδός βρίσκεται όλη η τοπική δύναμη της Πυροσβεστικής, η οποία έχει ενισχυθεί και με δυνάμεις από την ‘Ηπειρο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το κύμα κακοκαιρίας μεταφέρεται προς την Δυτική Ελλάδα ενώ αυτή την ώρα σημειώνεται έντονη βροχόπτωση στα Ιωάννινα και την Αιτωλοακαρνανία. Ισχυρή βροχόπτωση αναμένεται από το μεσημέρι και στην Αττική, ενώ ο καιρός θα επιδεινωθεί σε όλη την χώρα από αύριο.

Ads