Τα γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κατέλαβαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» από όλα τα Επτάνησα από κοινού με τους οι ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Ads

«Στο τέλος του χρόνου, λήγουν οι συμβάσεις των Κοινωνικών Δομών και του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”. Δυστυχώς δεν υπάρχει μέριμνα για το μέλλον τους, αλλά και για τους ανθρώπους που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα. Ο “Καλλικράτης” προβλέπει πως αυτές οι δομές θα περάσουν στους ΟΤΑ. Φοβόμαστε ότι ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων θα σταματήσει να εργάζεται, γιατί δεν θα μπορούν να τους πληρώσουν» δήλωσε η Ζωή Αρμαντά πρόεδρος του “Βοήθεια στο Σπίτι” στη Λευκάδα, ζητώντας «να αναλάβει η Κυβέρνηση τουλάχιστον το 25% της χρηματοδότησης του προγράμματος».

Υποστήριξε ακόμα ότι «επί 8 χρόνια δουλεύουμε με συνεχόμενες συμβάσεις και καθ’όλη τη διάρκεια μένουν για μεγάλα διαστήματα απλήρωτοι. Πληρωνόμαστε 2-3 φορές το χρόνο».

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι από την πλευρά τους, ζητούν την άμεση ασφαλιστική και μισθολογική τους κάλυψη. Και οι δυο κατηγορίες εργαζόμενων εξήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Ads