Τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών σχεδιάζει να δημιουργήσει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Μιλώντας στο Mega, ο κ.Μπουτάρης αναφέρθηκε kai στην κόντρα που υπάρχει με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, κάνοντας λόγο για «ατυχές περιστατικό». «Δεν θα γίνει βέβαια και καρδιακός μου φίλος», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ads

Ο νικητής της εκλογικής μάχης στη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι θα ζητήσει τη συνεργασία του Άνθιμου για τις δράσεις που γίνονται για τους άπορους και τους τοξικομανείς.

Σχετικά με το ρόλο ειρηνοποιού στη διένεξη Μπουτάρη-Άνθιμου που ανέλαβε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, παροτρύνοντας τον μητροπολίτη να «δώσει συγχωροχάρτι» στον νέο δήμαρχο, ο κ.Μπουτάρης είπε ότι χάρηκε για αυτή τη συνάντηση και για τα όσα ειπώθηκαν, διότι αυτό δείχνει διάθεση συμφιλίωσης. «Τον ξέρουμε όλοι τον Παναγιώτη, είναι επικαλυπτικός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπουτάτης συναντήθηκε σήμερα με τον Β.Παπαγεωργόπουλο στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων Παν. Αβραμόπουλου Α. Κουράκη. Αμέσως μετά τη συνάντηση που έγινε σε φιλικό κλίμα και είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ο κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε: «Είχα την ιδιαίτερη χαρά σήμερα να υποδεχθώ στο νέο μας Δημαρχείο τον νικητή των Δημοτικών Εκλογών Γιάννη Μπουτάρη. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία στο έργο του, διότι εάν επιτύχει ο Δήμαρχος τους στόχους του, επιτυγχάνει η ίδια η πόλη. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι μπροστά στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Θεσσαλονίκης αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Του εύχομαι να κρατήσει υψηλά το αξίωμα του Δημάρχου και να κινείται ως αθλητής, αποφεύγοντας τα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του!».

Ads

Με τη σειρά του ο κ. Μπουτάρης δήλωσε: «Ευχαριστώ τον κ. Παπαγεωργόπουλο για την ενημέρωση που μας παρείχε στην πρώτη μας αυτή συνάντηση. Αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας είναι να καταλάβει ο πολίτης ότι συμμετέχει ο ίδιος στη Διοίκηση του Δήμου. Πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ο Δήμαρχος δεν είναι για να κάνει πράγματα, αλλά για να ανοίγει το δρόμο προκειμένου οι πολίτες να δημιουργήσουν πράγματα. Ο δικός μας βασικός στόχος είναι να φτιάξουμε μια Θεσσαλονίκη που να είναι δακτυλοδεικτούμενη».