Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων “Αniμasyros” παραμένει πιστό στο φθινοπωρινό ραντεβού του στην Σύρο και υποδέχεται τους φίλους του animation από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2011 στο Θέατρο Απόλλων, στο Πνευματικό Κέντρο και στο 1ο Γυμνάσιο Ερμούπολης. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολές διαγωνιστικού τμήματος, αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, επαγγελματικό φόρουμ, εκπαιδευτικά εργαστήρια και παράλληλες εκδηλώσεις, απολύτως δωρεάν.

Ads

H Επίσημη Έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Απόλλων με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ερμούπολης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας μικρού μήκους “Leonardo” του Jim Capobianco, δημιουργού της Pixar και υποψήφιου για βραβείο Όσκαρ.

Το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει 130 ταινίες, μεταξύ των οποίων βρίσονται και παραγωγές σημαντικών animation στούντιο, όπως το studio AKA της Μεγάλης Βρετανίας, το Nukufilm της Εσθονίας, το SE-MA-FOR της Πολωνίας, το The Animation Workshop της Δανίας και το Nomint από την Ελλάδα.

Οι διακεκριμένοι δημιουργοί animation της αμερικανικής σκηνής Jim Capobianco και Cassidy Curtis, θα δώσουν το παρών στο αniμasyros, εκπροσωπώντας τα αμερικανικά στούντιο Pixar & Dreamworks.

Ads

To Επαγγελματικό Φόρουμ του φεστιβάλ θα φιλοξενήσει την παρουσίαση «Animation: ιδέες για καλύτερη μάθηση και καλύτερη διδασκαλία» της Raquel Coelho, Καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο San Jose State University των Η.Π.Α.

Μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων του φεστιβάλ συγκαταλέγονται οι Γιώργος Σηφιανός του Πανεπιστημίου École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs (ENSAD) της Γαλλίας, και ο Mohamed Ghazala , Διευθυντής του τμήματος της ASIFA στην Αίγυπτο.

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του αniμasyros 4.0 διοργανώνονται εργαστήρια για μαθητές των δημοτικών σχολείων της Σύρου και φοιτητές από όλη την Ελλάδα. Η Φανή Βογιατζή (aka Maslinda) θα παρουσιάσει το εργαστήριο “Cut, fold, glue, wear” ενώ παράλληλα, σπουδαστές από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα συμμετάσχουν στο οπτικοακουστικό εργαστήρι, καταγράφοντας το αniμasyros 4.0 σε μια ταινία making of, που θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.