Συνεχείς οικονομικές «εκπλήξεις» αλλά και ακατάπαυστη «ανασχηματολογία», με φόντο τις υποψηφιότητες της 7ης Νοεμβρίου, πλαισιώνουν τα εφετινά 36α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, τα οποία ταυτίζονται αναπόφευκτα με την εφαρμογή από το κυβερνών κόμμα μιας εντυπωσιακά σκληρής οικονομικής πολιτικής. Μιλούν στο tvxs.gr: Διαμαντής Μπασαντής και Κώστας Σκανδαλίδης.

Ads

Ο διδάκτωρ επικοινωνίας, Διαμαντής Μπασαντής, εξηγεί στο tvxs.gr τη διαχρονική «παράδοξη αντοχή» του ΠΑΣΟΚ η οποία αποτυπώνεται ακόμη και σήμερα στις έρευνες κοινής γνώμης.

Μιλάει για ασάφεια αναφορικά με τη σημερινή έννοια: σοσιαλιστικό κόμμα, επισημαίνει τον κίνδυνο ο «4ος δρόμος», όπως τον ορίζει ο πρωθυπουργός, «να χαθεί κάπου μεταξύ του «1ου» και του «2ου»…», εκφράζει την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ ανήλθε στην εξουσία μάλλον απροετοίμαστο και θεωρεί ζητούμενο ένα άλλο «βάθρο» πολιτικής το οποίο θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τα ονόματα Παπανδρέου και Καραμανλή «άγκυρες» που «δένουν» τμήματα της κοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αντίστοιχα, καταλήγοντας ότι «στην Ελλάδα είμαστε πολύ πιο συντηρητικοί απ’ όσο φανταζόμαστε».

Ads

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

Παλιό στέλεχος της παράταξης, ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης υποστηρίζει με σθένος ότι η σημερινή ασκούμενη πολιτική «δεν αλλάζει» τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος αποδίδει τις επιλογές της Ιπποκράτους στο «χρέος προς την πατρίδα».

Σχολιάζοντας το λεγόμενο «4ο δρόμο», τον οποίο οραματίζεται με πρόσφατες δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, κάνει λόγο για «μια νέα σύνθεση ιδιωτικού και δημόσιου, μια νέα σύνθεση κράτους και αγοράς που θα δώσει τη δυνατότητα η παραγωγή του πλούτου στη χώρα να γίνεται με καθαρούς κανόνες, μέσα σε συνθήκες διαφάνειας και η δίκαιη κατανομή της ευημερίας να γίνεται επίσης με καθαρούς κανόνες».

Αναφερόμενος στο εσωτερικό του κόμματος, εκφράζει δυσαρέσκεια για «πρακτικές που βάζουν την ατομική επιδίωξη πάνω από τη συλλογική υπόθεση».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.