Το 70%, των αμερικανών στρατιωτικών τάσσονται υπέρ ή δηλώνουν αδιάφοροι για το θέμα της άρσης του ομοφυλοφιλικού ταμπού στο στρατό, την οποία προωθεί ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πενταγώνου που δημοσιεύει η εφημερίδα Washington Post. Η εν λόγω δημοσκόπηση έγινε σε 400.000 στρατιώτες και 150.000 συζύγους στρατιωτικών και τα συμπεράσματα της θα δοθούν στον Ομπάμα την 1η Δεκεμβρίου.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος «μην ρωτάτε, μην αποκαλύπτετε», που υιοθετήθηκε το 1993, απαγορεύει σε ανθρώπους που έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλοι να υπηρετούν στο στρατό.

«Περισσότεροι από το 70% των εν ενεργεία και σε εφεδρεία στρατιωτικών έκριναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που έγινε η δημοσκόπηση ότι η κατάργηση του νόμου “μην ρωτάτε, μην αποκαλύπτετε” (Don’t ask, don’t tell) θα είχε θετικά αποτελέσματα ή καμία επίπτωση», αναφέρει η εφημερίδα.

Η δημοσκόπηση οδηγεί τους συντάκτες της στο συμπέρασμα ότι οι στρατιωτικοί δεν θα έχουν αντιρρήσεις οι ομοφυλόφιλοι να υπηρετούν ανοιχτά» στο στρατό μόλις ο νόμος καταργηθεί, επισημαίνει η Washington Post.

Ads