Στους 189 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις, που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις της 5ης Αυγούστου στην περιοχή Λαντάκ των Ιμαλαΐιων στο ινδικό Κασμίρ, ενώ στους 400 ανέρχονται οι αγνοούμενοι, με τις έρευνες από τις ομάδες διάσωσης να συνεχίζονται.

Ads

Σύμφωνα με τις αρχές τουλάχιστον το 70% των υποδομών της περιοχής έχει υποστεί ολική ή μερική καταστροφή από τις πλημμύρες και θα χρειαστούν δύο με τρία χρόνια για να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές.

Παρά το χάος που έχει προκληθεί στην περιοχή ξένοι τουρίστες, λάτρεις της πεζοπορίας, εξακολουθούν να συρρέουν. Μάλιστα οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν ότι περίπου 2.000 τουρίστες βρίσκονταν στη Λαντάκ κατά τη διάρκεια των πλημμύρων και πέντε από αυτούς είναι ανάμεσα στους νεκρούς.

«Την ώρα που η κυβέρνηση του ινδικού Κασμίρ προσπαθεί να εξακριβώσει τον ακριβή αριθμό και την τοποθεσία των ξένων μέσω των πρεσβειών και των ταξιδιωτικών γραφείων, κάθε πτήση που φτάνει στη Λεχ φέρνει περισσότερους ξένους που φεύγουν αμέσως για πεζοπορία», δήλωσε ο Φαρούκ Σάχ, επικεφαλής του τμήματος τουρισμού του Κασμίρ.

Ads