Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, η οποία προκάλεσε το θάνατο 31 ανθρώπων -ανάμεσά τους 6 βουλευτές και 4 ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ads

«Οι δυνάμεις των μουτζαχεντίν μας πραγματοποίησαν μια επιχείρηση στο Ξενοδοχείο Μόνα (…) που φιλοξενεί βουλευτές και αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών και οι μάρτυρές μας κατάφεραν να σκοτώσουν 60 με 70 κυβερνητικούς αξιωματούχους, βουλευτές, αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών και δημόσιους υπαλλήλους», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της οργάνωσης σεΐχης Άλι Μοχαμούντ Ρέιτζ.

Οι επιτιθέμενοι φορούσαν στολές των κυβερνητικών δυνάμεων, όταν εισέβαλαν στην αίθουσα υποδοχής του ξενοδοχείου Huna Hotel στο Μογκαντίσου και άνοιξαν πυρ εναντίον των ανθρώπων που ήταν παρόντες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε: «Ενώ το κτίριο ήταν περικυκλωμένο από κυβερνητικές δυνάμεις, οι δύο επιτιθέμενοι ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί».

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μία από τις λίγες περιοχές της πρωτεύουσας, ανάμεσα στο προεδρικό μέγαρο και τον Ινδικό Ωκεανό, την οποία ελέγχει η κυβέρνηση.

Ads