Συνεχίζονται αμείωτα και αιματηρά οι μαζικές διαδηλώσεις σε αραβικές χώρες. Πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους, χάνοντας πολλοί από αυτούς τη ζωή τους

Ads

Συρία

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν σήμερα, Σάββατο, τη ζωή τους και πολλοί τραυματίσθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στο Ταλ Καλάχ κοντά στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα:

 «οι δυνάμεις ασφαλείας που έχουν περικυκλώσει από το πρωί το Ταλ Καλάχ, άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν».

 Οι σημερινοί νεκροί ήρθαν να προστεθούν στη χθεσινή τραγική απώλεια της ζωής πέντε ανθρώπων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, επίσης, από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, στη διάρκεια μαζικής διαδήλωσης και παρά την εντολή να μην ανοίγουν πυρ εναντίον διαδηλωτών, δήλωσε ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.




Αλγερία

Στην Αλγερία, τουλάχιστον επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή, όταν «τρομοκράτες» πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον της βάσης τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας El Watan.

 Πληροφορίες από πηγές των ένοπλων δυνάμεων ανέφεραν ότι τρεις από τους δράστες επίσης σκοτώθηκαν στο επεισόδιο, το οποίο σημειώθηκε στην επαρχία Ζιζέλ, κοντά στην πόλη Ζιάμα Μανσούρια.

 Οι επιθέσεις αποδίδονται γενικά σε ισλαμιστές μαχητές. Το τελευταίο διάστημα και η κυβέρνηση του Μπουτεφλίκα αντιμετωπίζει ένα κύμα διαδηλώσεων.

Υεμένη

Συνεχίζονται και σήμερα, Σάββατο, οι μαζικές αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Υεμένης, κατά τις οποίες ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στην πόλη Ταΐζ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον επτά ανθρώπων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ χθες, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από πυρά στρατιωτών στην πόλη Ιμπ.
Οι διαδηλωτές ζητούν την αποπομπή του προέδρου Αλι Αμοτνάλα Σάλεχ από την εξουσία.

Ads