«Η πολιτική του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στο Αφγανιστάν θα κοστίσουν ακριβά» στο Παρίσι, αναφέρει ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, σε νέο ηχογραφημένο μήνυμα. Ο Μπιν Λάντεν τονίζει ακόμη ότι «η απελευθέρωση των Γάλλων ομήρων εξαρτάται από την αποχώρηση των Γάλλων στρατιωτών από το Αφγανιστάν». Το ηχογραφημένο μήνυμα εξετάζεται για να πιστοποιηθεί η αυθεντικότητά του.

Ads

«Η άρνηση του προέδρου σας να αποσυρθεί από το Αφγανιστάν οφείλεται στο γεγονός ότι ακολουθεί πιστά την Αμερική και η άρνηση αυτή είναι ένα πράσινο φως για να σκοτώσουμε τους (Γάλλους) κρατουμένους […], αλλά δεν θα το κάνουμε τη στιγμή που βολεύει αυτόν», τονίζει ο Μπιν Λάντεν αναφερόμενος προς τον γαλλικό λαό.

Αυτή η θέση του Σαρκοζί, σημειώνεται στο μήνυμα, «θα του κοστίσει και θα σας κοστίσει ακριβά σε διάφορα μέτωπα, στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Γαλλίας».

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο μήνυμα που στέλνει ο Μπιν Λάντεν και στρέφεται κατά της πολιτικής του Νικολά Σαρκοζί στο Αφγανιστάν. Στο πρώτο ο Μπιν Λάντεν τόνιζε ότι «ο μόνος τρόπος για να διαφυλάξετε την ασφάλειά σας είναι να αποσυρθείτε από τον πόλεμο του Μπους στο Αφγανιστάν».

Ads

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δράση μας υπέρ του αφγανικού λαού μαζί με τους συμμάχους μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Βαλερό, σημειώνοντας πως το μήνυμα «εξετάζεται για να πιστοποιηθεί η αυθεντικότητά της».

«Η Γαλλία είναι στο πλευρό των συμμάχων της κατόπιν αιτήματος του ΟΗΕ για να βοηθήσει τον αφγανικό λαό. Σκέπτομαι τους δύο ομηρους μας στο Αφγανιστάν και εργαζόμαστε καθημερινά για την απελευθέρωσή τους», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί, απαντώντας σε ερώτηση στο Σντερότ, στο νότιο Ισραήλ, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο επίσκεψής της.