Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο ζωολογικό κήπο της Καρλσρούης, στη Δυτική Γερμανία, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 26 ζώα, ανάμεσα τους, πρόβατα, αίγες, μικρόσωμοι γάιδαροι, πόνι και Αλπακά, ενώ ελέφαντες, ιπποπόταμοι και ροζ φλαμίνγκο διασώθηκαν.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, η πυρκαγιά κατέστρεψε ολόκληρο το θηριοτροφείο των ζώων, αποδεκατίζοντας χωρίς εξαίρεση όλα τα ζώα, που ήταν κλεισμένα σε ξύλινα σπιτάκια.

Περίπου εκατό πυροσβέστες πάλευαν με τις φλόγες, ενώ οι φύλακες του ζωολογικού κήπου απομάκρυναν τα ροζ φλαμίνγκο και τέσσερις ελέφαντες, ο ένας από τους οποίους είχε ελαφρά εγκαύματα.

Τρομοκρατημένοι από την πυρκαγιά, οι δύο ιπποπόταμοι του ζωολογικού κήπου αρχικά παρέμεναν κάτω από το νερό, αναγκάζοντας τους φύλακες να αδειάσουν τελείως το νερό από τη λίμνη για να τους αναγκάσουν να βγουν.

Ads

Εκτός από το θηριοτροφείο των ζώων συντροφιάς που καταστράφηκε ολοσχερώς, ο υπόλοιπος ζωολογικός κήπος ήταν σε θέση να δεχτεί και πάλι τα ζώα του, που είχαν απομακρυνθεί, για να ανοίξει για το κοινό την Κυριακή.