Σειρά βομβιστικών επιθέσεων με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας σε επτά πόλεις του Ιράκ σημειώθηκε σήμερα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους 20 αστυνομικοί και δύο παιδιά, και 200 να τραυματιστούν, σύμφωνα με νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές της χώρας.

Ads

Οι δύο επιθέσεις, οι πιο αιματηρές, σημειώθηκαν στη Βαγδάτη και στην Κουτ, που βρίσκεται 160 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας. Στη Βαγδάτη, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε αστυνομικό τμήμα στη βόρεια συνοικία Αλ-Καχίρα, προκαλώντας το θάνατο 15 αστυνομικών και τον τραυματισμό τουλάχιστον 56 συναδέλφων τους αλλά και πολιτών.

Άλλο παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην κεντρική συνοικία Μουτανά σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας επτά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών που έκανε λόγο για δύο αστυνομικούς νεκρούς από ενόπλους στη νότια συνοικία αλ-Αμιλ.

Βόμβα εξερράγη στην εμπορική συνοικία Καράντα τραυματίζοντας πέντε πολίτες. Επίσης, εκρηκτικός μηχανισμός τραυμάτισε δύο πολίτες στην οδό Χάιφα.

Ads

Στην πόλη Κουτ παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε αστυνομικό τμήμα που εκδίδει διαβατήρια και ταυτότητες, προκαλώντας το θάνατο 26 αστυνομικών και τον τραυματισμό 87, εκ των οποίων 33 αστυνομικοί.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 29 τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε αγορά της Κερμπάλα, της ιερής πόλης των σιιτών, 110 χλμ. νότια της Βαγδάτης, κοντά σε αστυνομικό τμήμα.

Στη Φαλούτζα, δυτικά της πρωτεύουσας, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων. Βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο για να πλήξει αστυνομική περίπολο, σκότωσε δύο παιδιά και τραυμάτισε αρκετούς ανθρώπους. Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένοπλος σκοτώθηκε την ώρα που τοποθετούσε εκρηκτικά στο δρόμο.

Στην πόλη Ραμάντι, δυτικά της Βαγδάτης, παγιδευμένο αυτοκίνητο σκότωσε τρεις ανθρώπους, δύο από τους οποίους ήταν αστυνομικοί. Στη βόρεια πόλη Κιρκούκ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν σε έκρηξη παγιδευμένο αυτοκινήτου.

Στη Μπακούμπα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ντιγιάλα, 57 χλμ. βορειοανατολικά της Βαγδάτης έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου προκάλεσε το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 18. Σε μια δεύτερη έκρηξη στο ίδιο σημείο τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι.