Έκκληση για ενίσχυση με ελικόπτερα προκειμένου να φτάσει βοήθεια στα εκατομμύρια πλημμυροπαθών του Πακιστάν έκανε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (ΡΑΜ), ενώ η Ινδία, που έχει διακόψει από το 2008 τις σχέσεις με το Πακιστάν, απέστειλε βοήθεια στην γειτονική χώρα ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ads

«Αυτή τη στιγμή αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αυξηθούν οι δυνατότητες παροχής βοήθειας από τον αέρα προκειμένου να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ανθρώπους που βρίσκονται αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και σε αυτούς που θα πληγούν τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του PAM Εμιλία Κασέλα σε συνέντευξη Τύπου. Το PAM διαθέτει 15 ελικόπτερα, όμως η Κασέλα ζήτησε επιπλέον ενίσχυση και πρόσθεσε «μπορείτε να μας δώσετε πολλά, θα τα χρησιμοποιοήσουμε όλα».

Εν τω μεταξύ, «πολύ ευπρόσδεκτη» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν την βοήθεια, ύψους 5 εκατ. δολάρια, που απέστειλε η Ινδία.

«Μπορώ να σας πω ότι η πακιστανική κυβέρνηση συμφώνησε να δεχθεί την ινδική προσφορά», δήλωσε πακιστανός υπουργός Εξωτερικών Σαχ Μαχμούντ Κουρέσι από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για να παραστεί σε ειδική συνεδρίαση του ΟΗΕ που έχει στόχο να απευθύνει έκκληση στη γενναιοδωρία των κρατών. «Αυτή η πρωτοβουλία της Ινδίας είναι μία πολύ ευπρόσδεκτη πρωτοβουλία», πρόσθεσε.

Ads

Σημειώνεται ότι Πακιστάν και Ινδία έχουν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις από το Νοέμβριο του 2008, ύστερα από επιθέσεις στη Μουμπάι, τις οποίες το Νέο Δελχί αποδίδει σε ισλαμιστές με έδρα το Πακιστάν.