Συναγερμός σήμανε το βράδυ στη γέφυρα Τράιμπορο της Νέας Υόρκης, όταν η αστυνομία εντόπισε ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγό που μύριζε αέριο. Η γέφυρα αποκλείστηκε και ακολούθησε έρευνα χωρίς να εντοπιστεί κάτι το ύποπτο.

Ads

Το κλείσιμο της γέφυρας σημειώνεται μερικές ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα για βομβιστική επίθεση στην πολυσύχναστη πλατεία των Τάιμς στη Νέα Υόρκη, που ενέτεινε τις ανησυχίες για την ασφάλεια στην πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ.

Για την τελευταία επίθεση, η Ουάσινγκτον υπέβαλε επίσημο αίτημα στο Πακιστάν να βοηθήσει στις έρευνες, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Washington Post. Με πηγή πακιστανό αξιωματούχο, η Washington Post αναφέρει, ότι μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Ομπαμα είχε ζητήσει μόνο να συζητήσει με τους γονείς του υπόπτου, οι οποίοι όμως δεν εντοπίσθηκαν.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι υπάρχουν πολλές πληροφορίες που συντείνουν στο ότι υπάρχουν δεσμοί μεταξύ του υπόπτου και του ΤΤΡ, του κινήματος των Πακιστανών Ταλιμπάν, Τερίκ-ε-Ταλιμπάν, Πακιστάν, χωρίς όμως να αποκλείουν άλλες ομάδες.

Ads

Ο ύποπτος Φαϊζάλ Σαχζάντ, γιος ενός απόστρατου πακιστανού αντιπτεράρχου, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, έχει παραδεχτεί ότι εκπαιδεύθηκε στο τρόπο παγίδευσης με εκρηκτικά αυτοκινήτων σε βάση της αλ-Κάιντα στο Πακιστάν και αμερικανός εισαγγελικός λειτουργός εξέφρασε την άποψη ότι οι Πακιστανοί Ταλιμπάν χρηματοδότησαν την εκπαίδευση του.

Εν τω μεταξύ, ο Πακιστανός υπουργός Εσωτερικών Ρέμαν Μάλικ δήλωσε ότι «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, λέει ότι πρόκειται για μια ατομική ενέργεια. Δεν θα έτεινα να το πιστέψω αυτό».