Έως και 30 μαχητές των Ταλιμπάν, ανάμεσά τους και βομβιστές αυτοκτονίας, εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον δύο βάσεων της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) στα ανατολικά της χώρας, λίγο πριν από τα ξημερώματα του Σαββάτου,.

Ads

Συγκεκριμένα, οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν στις βάσεις στην επαρχία Χοστ όπου στρατεύματα της ISAF τους απώθησαν και σκότωσαν τουλάχιστον δέκα από αυτούς, ενώ συνέλαβαν πολλούς άλλους, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικές πηγές στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Προκεχωρημένη Επιχειρησιακή Βάση στο Σαλέρνο και τη γειτονική Βάση Τσάπμαν.

Στη Βάση Τσάπμαν είχαν σκοτωθεί επτά στελέχη της CIA τον περασμένο Δεκέμβριο. Επρόκειτο για την δεύτερη πιο πολύνεκρη επίθεση για την αμερικανική υπηρεσία κατασκοπείας στην ιστορία.

Ads

Επίσης σήμερα Σάββατο, η ISAF ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της «σκότωσαν κατά λάθος δύο εργαζόμενους σε ιδιωτική εταιρία ασφάλειας στην επαρχία Ουαρντάκ». Όχημα πλησίασε κινούμενο με ταχύτητα μια περίπολο με τους επιβαίνοντες σε αυτό να πυροβολούν από τα παράθυρα, ανέφερε η ISAF. Η περίπολος άνοιξε πυρ και σκότωσε δύο άτομα που αργότερα έγινε γνωστό ότι ήταν υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας και πυροβολούσαν εναντίον ανταρτών οι οποίοι νωρίτερα είχαν ανοίξει πυρ κατά της περιπόλου.