Άγνωστοι άνοιξαν πυρ με πολυβόλα εναντίον του λεωφορείου που μετέφερε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Τόγκο και βρισκόταν στα σύνορα της Ανγκόλας με το Κονγκό, στην περιοχή Καμπίντα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ σκοτώθηκε ο οδηγός και τραυματίστηκαν οι ποδοσφαιριστές Σερζ Ακάπκο και Κοντζόβι Ομπιλάλε, καθώς και ο υπεύθυνος Τύπου και ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ομάδας. Υπουργός της αφρικανικής χώρας έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια η οποία ερευνάται από από τις αρχές.

Ads

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και θα μετέφερε την εθνική ομάδα στην Αγκόλα, όπου ξεκινάει την Κυριακή το Copa Africa. Πιθανό είναι το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να βρίσκονται αντάρτες εξτρεμιστές που διεκδικούν την ανεξαρτησία της περιοχής.

Οι παίκτες της ομάδας νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής και είναι αμφίβολο αν θα γίνει κανονικά ο αγώνας μεταξύ του Τόγκο και της Γκάνας την Κυριακή. Το μέγεθος του τραυματισμού τους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό.

O επιθετικός της ομάδας Τομάς Ντοσεβί ανέφερε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι η ομάδα «πυροβολήθηκε σαν τα σκυλιά από κουκουλοφόρους οπλισμένους μέχρι τα δόντια».

Ads

To πρώτο παιχνίδι της ομάδας του Τόγκο (με αντίπαλο την Γκάνα) είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα στην Καμπίντα, βόρεια επαρχία της Αγκόλα στην οποία δρουν ομάδες ανταρτών.