Σε νέα εκτέλεση θανατοποινίτη προχώρησαν σήμερα οι αρχές του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο 51 ετών αφροαμερικανός Λάρι Γούτεν, καταδικασμένος για διπλή δολοφονία ηλικιωμένων το 1996, εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση στις 18.21, τοπική ώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τελευταίες λέξεις του Γούτεν ήταν «φύλακα, δεν έχω τίποτα να πω, μπορείτε να με στείλετε να συναντήσω τον Θεό».

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου του 1996, ο Λάρι Γούτεν είχε γίνει δεκτός στην κατοικία του Γρέιβι και της Μπέσι Αλεξάντερ, 80 και 86 ετών αντιστοίχως, για να τους γνωρίσει καθώς επρόκειτο να παντρευτεί την ανηψιά τους. Όμως ο Λάρι Γούτεν δολοφόνησε το ηλικιωμένο ζευγάρι αφού τους χτύπησε με τη λαβή ενός πιστολιού και τους μαχαίρωσε, για να αρπάξει 500 δολάρια, με τα οποία αγόρασε κοκαϊνη.

Την εποχή εκείνη ο Λάρι Γούτεν ήταν 37 χρόνων και δύο χρόνια αργότερα καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών. Ο Γούτεν είναι ο 17ος θανατοποινίτης που εκτελείται φέτος στο Τέξας και ο 43ος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ads