Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) καταδίκασε, σήμερα, τις «μαζικές επιχορηγήσεις» της Boeing επί ζημία της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικής κοινοπραξίας Airbus.

Ads

«Χωρίς να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες, στα πορίσματα του ΠΟΕ οι μαζικές επιχορηγήσεις στην Boeing καταδικάζονται, καθώς παραβιάζονται πολλοί κανόνες του, ενώ δικαιώνεται κατ’ ουσίαν η προσφυγή της Airbus», αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης.

Η προσφυγή της Airbus κατατέθηκε στη διάρκεια του 2004 ενώπιον του ΠΟΕ, όμως τώρα εκδόθηκε η προκαταρκτική απόφαση του ΠΟΕ. Υπενθυμίζεται ότι και η Airbus καταδικάστηκε στο τέλος Ιουνίου φέτος από τον ΠΟΕ για κάποιες επιχορηγήσεις, που είχε λάβει.

«Με την καταδίκη της Boeing σώζονται πάρα πολλές θέσεις εργασίας στην Airbus, διασφαλίζεται το μέλλον της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής κοινοπραξίας», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικολογίας κ.Ζαν Λουΐ Μπορλό. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Airbus, Ράϊνερ Οχιερ, τόνισε ότι «παρήλθε πια ο καιρός για προσφυγές, που είδαμε το αποτέλεσμά τους, ήλθε όμως ο καιρός να διαπραγματευτούμε κατ’ ευθείαν με την Boeing για τις μελλοντικές μας δραστηριότητες».

Ads