Ενάντια στον πόλεμο του Αφγανιστάν διαδήλωσαν Γερμανοί ειρηνιστές, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται όπως συνηθίζεται το Πάσχα σε όλη τη χώρα. Οι διαδηλωτές χαρακτήρισαν «κυνικές και κοντόφθαλμες τις πολιτικές» της Angela Merkel, μετά και το θάνατο τριών Γερμανών στρατιωτών προχθές. «Η αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν πρέπει ν’ αρχίσει αμέσως», τόνισαν οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων.

Ads

Οι διαδηλωτές απαίτησαν την καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων και τον τερματισμό των γερμανικών εξαγωγών όπλων.

Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερες από 30 πόλεις της Γερμανίας. Περίπου 1.200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην βαυαρική πρωτεύουσα, το Μόναχο, ενώ περίπου 500 άτομα έλαβαν μέρος στην διαδήλωση στο Ντίσελντορφ. Στους δρόμους της Στουτγάρδης διαδήλωσαν 750 άνθρωποι, ενώ μικροεπεισόδιο σημειώθηκε στη Λειψία, όταν έξι άνθρωποι προσπάθησαν να μπουν στην πορεία φορώντας τα μπλε κράνη της οργάνωσης νεολαίας της πρώην ανατολικής Γερμανίας, της FDJ.

Οι διαδηλώσεις του Πάσχα ξεκίνησαν πριν από 50 χρόνια, στο πλαίσιο και του Βρετανικού κινήματος ειρήνης, την δεκαετία του 1960, εναντίον των πυρηνικών όπλων.

Ads