Να φύγει ο ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ από το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ Σέιχ, όπου βρίσκεται από τις 11 Φεβρουαρίου – ημέρα που αναγκάστηκε να παραιτηθεί ύστερα από την 18ήμερη λαϊκή εξέγερση – απαίτησαν περίπου 300 άνθρωποι, που διαδήλωσαν έξω από νοσοκομείο της περιοχής όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Ads

Οι διαδηλωτές θεωρούν ότι η παρουσία του στο θέρετρο της πόλης της Ερυθράς Θάλασσας πλήττει τον τουρισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή.

Μια ομάδα μερικών δεκάδων διαδηλωτών έκαναν αντιδιαδήλωση σε ένδειξη υποστήριξης στον Μουμπάρακ.

Ο πρώην πρόεδρος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο στο Σαρμ ελ Σέιχ από το απόγευμα της Τρίτης, όταν υπέστη μικρό καρδιακό επεισόδιο μετά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου στο οποίο εκδικάζεται η εις βάρος του δίωξη για διαφθορά, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Ads

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Mena μετέδωσε πριν από λίγο ότι η κατάσταση της υγείας του είναι «σταθερή και καθησυχαστική».

Οι δύο γιοι του, ο Γκαμάλ και ο Αλάα, βρίσκονται στη φυλακή Τόρα στο Κάιρο αφού εισαγγελέας διέταξε να προφυλακιστούν για 15 ημέρες καθώς εξετάζεται η ανάμιξή τους σε υποθέσεις διαφθοράς ενώ αντιμετωπίζουν κατηγορίες ότι έδωσαν διαταγές να εξαπολυθούν επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών – οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 800 ανθρώπους.

Η προφυλάκιση του πρώην προέδρου Μουμπάρακ έχει διαταχθεί επίσης από εισαγγελέα καθώς εκκρεμούν διάφορες άλλες έρευνες σε βάρος του, αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν επιτρέπει την έξοδό του από το νοσοκομείο, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε αργά χθες ότι ο Μουμπάρακ καθώς και οι γιοι του πρόκειται να ανακριθούν σε δικαστήριο του Καΐρου την Τρίτη.