Περίπου 150 άτομα διαδήλωσαν γυμνοί, μπροστά στο Μουσείο Γκουγκενχάϊμ του Μπιλμπάο, στη βόρεια Ισπανία, ζητώντας την κατάργηση των ταυρομαχιών. Στο Μπιλμπάο, από βδομάδα θα γίνεται μία μεγάλη ταυρομαχία καθημερινά.

Ads

Έχοντας ζωγραφίσει σημεία του σώματός τους, οι διαδηλωτές ξάπλωσαν στο έδαφος σχηματίζοντας την εικόνα ματωμένου ταύρου και σήκωσαν πανό που έγραφε «Καταργήστε την ταυρομαχία, υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων».

«Μία κοινωνία με ηθικά κριτήρια δεν μπορεί να επιτρέπει πλέον πολύ ανήθικα θεάματα, όπως η ταυρομαχία», δήλωσε το φιλοζωϊκό σωματείο «Εκουανιμάλ». Εν τω μεταξύ η εφημερίδα «Πούμπλικο» έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά των ταυρομαχιών και ζητά τουλάχιστον οι ανήλικοι να μην τις παρακολουθούν.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρένα της φημιστής Ναβάρα, την Πέμπτη, οργισμένος ταύρος πήδησε στην κερκίδα και τραυμάτισε 40 θεατές μεταξύ των οποίων και ένα 10χρονο αγόρι, που νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο τοπικό νοσοκομείο

Ads

Στην Καταλωνία, προ 20ημέρου ανακοινώθηκε επίσημα ότι από το 2012 δεν θα γίνονται ταυρομαχίες και έτσι έγινε η δεύτερη κατά σειράν περιφέρεια στην Ισπανία, μετά τα Κανάρια νησιά (1991), που απαγορεύει την ταυρομαχία.