Ο ακτιβιστής της ειρήνης Κάρλος Αρεντόντο, γνωστός πλέον και ως «ο άνδρας με το καπέλο», είναι ο νέος ήρωας των Αμερικανών. Αιτία αποτελούν φωτογραφίες, όπου απεικονίζεται ο 52χρονος άνδρας με ένα καουμπόικο καπέλο να προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που αιμορραγούσαν στο δρόμο μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης.

Ads

Ο Αρεντόντο, μετανάστης από την Κόστα Ρίκα, αμέσως μετά τις εκρήξεις, έσκισε τα ρούχα του και έφτιαξε με αυτά επιδέσμους προκειμένου να σταματήσει το αίμα ακρωτηριασμένων ανθρώπων. Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν επίσης να κρατά μια αιματοβαμμένη αμερικανική σημαία και να φωνάζει σε έναν ηλικιωμένο άνδρα που είχε χάσει το πόδι του, «μείνε μαζί μου, μείνε μαζί μου».

 
Ο 52χρονος γνωρίζει κι ο ίδιος καλά από τραγωδίες: Μετά το θάνατο του γιου του Αλεξάντερ, που υπηρετούσε ως πεζοναύτης στο Ιράκ, έγινε «στρατιώτης της ειρήνης». Με το φορτηγό του γυρίζει τις ΗΠΑ και ζητά να σταματήσει κάθε είδους αιματοχυσία. Αλλά και ο δεύτερος γιος του, Μπράιαν, αυτοκτόνησε το 2011.
 
Ο Κάρλος και η σύζυγός του Μελίντα, μιλούν στο Democracy Now και περιγράφουν τα όσα βίωσαν στις επιθέσεις της Βοστόνης. Και οι δύο βρέθηκαν στη γραμμή τερματισμού για να συγχαρούν έναν δρομέα που έτρεχε στη μνήμη του γιου τους.