Την πρόθεσή του να προβεί σε μεμονωμένη διάλυση της Βουλής σε περίπτωση που δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στη βουλή, όσο και στη γερουσία διεμήνυσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Σύλβιο Μπερλουσκόνι, σε τηλεφωνική παρέμβασή του, σε συνάντηση του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», που διοργανώθηκε σήμερα Κυριακή στο Μιλάνο.

Ads

Επιπλέον, βαλλόμενος κατά της δημόσιας τηλεόρασης, Ραι, είπε: «είναι απαράδεκτο να έχουμε μια τηλεόραση αυτού του είδους, που προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες» και κάλεσε τους Ιταλούς «να σταματήσουν να διαβάζουν εφημερίδες, διότι διαφημίζουν την κομματοκρατία, που στήνει και ξεστήνει καταστάσεις, λες και οι ψηφοφόροι δεν υφίστανται».

Υπενθυμίζεται ότι το ιταλικό σύνταγμα επιτρέπει την προκήρυξη εκλογών, με τη «μεμονωμένη» διάλυση της Βουλής ή της Γερουσίας, ενώ η πλειοψηφία των γερουσιαστών, συνεχίζει να στηρίζει τον ιταλό πρωθυπουργό. Η απόφαση, όμως, για το αν, πως και πότε πρέπει να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές ανήκει, αποκλειστικά και μόνο, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.