Την εσχάτη των ποινών θα ζητήσει η εισαγγελία που χειρίζεται την υπόθεση της απαγωγής και πολύχρονης αιχμαλωσίας των τριών νεαρών γυναικών στο Οχάιο. Μεταξύ των άλλων κατηγοριών,  αναμένεται να  κατηγορήσει τον Άριελ Κάστρο και για δολοφονία, βασιζόμενη στην βίαια διακοπή εγκυμοσύνης που επέβαλλε σε τουλάχιστον ένα από τα θύματα.

Ads

 
Ο εισαγγελέας Τίμοθι ΜακΓκίντι δήλωσε, σε αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή, ότι θα επιδιώξει απαγγελία κατηγοριών για «κάθε βιασμό, κάθε ημέρα απαγωγής, κάθε επίθεση και κάθε δολοφονία για τον αναγκαστικό τερματισμό εγκυμοσύνης των θυμάτων που βίαζε» o Άριελ Κάστρο. 
 
«Το γραφείο μου θα εμπλακεί στην επίσημη διαδικασία κατά την οποία θα αναζητήσουμε την απαγγελία κατηγοριών που επισύρουν τη θανατική ποινή» πρόσθεσε. «Αυτός ο απαγωγέας παιδιών είχε στήσει μία αίθουσα βασανιστηρίων και ιδιωτική φυλακή στην καρδιά της πόλης μας» σημείωσε. 
 
Σύμφωνα με έκθεση των αστυνομικών αρχών, η οποία διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται ότι η Μισέλ Νάιτ είπε στην αστυνομία ότι είχε μείνει «έγκυος τουλάχιστον πέντε φορές και ότι ο Κάστρο την άφηνε νηστική για δύο εβδομάδες και μετά την γρονθοκοπούσε επανειλημμένα στο στομάχι για να αποβάλει».
 
Υπενθυμίζεται ότι μαζί με την 32χρονη σήμερα Μισέλ Νάιτ (που απήχθη σε ηλικία 20 ετών), απελευθερώθηκε η 23χρονη Τζίνα Ντε Χεσούς (που εξαφανιστήκε στην ηλικία των 14 ετών) και η 27χρονη Αμάντα Μπέρι.
 
Η Μπέρι βγήκε από το σπίτι με ένα εξάχρονο κοριτσάκι, το οποίο συνέλαβε και γέννησε κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της.
 
Χθες το δικαστήριο όρισε εγγύηση δύο εκατ. δολαρίων για κάθε υπόθεση στην οποία κατηγορείται, καθιστώντας αδύνατη κάθε περίπτωση διακοπής της προφυλάκισης του Κάστρο.
 
Σύμφωνα με τη διορισμένη συνήγορό του Καθλίν ΝτεΜετζ, ο πελάτης της θα τεθεί υπό ειδικά επιτηρούμενη κράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί κάποια απόπειρά του ν’ αυτοκτονήσει. «Δεν θα ήθελα προς ώρας να κάνω κάποιο σχόλιο για τη στάση του, ή για τις δηλώσεις του», ανέφερε η ίδια και πρόσθεσε πως «ο άνθρωπος αυτός δεν έχει μία», επιβεβαιώνοντας πως αποκλείεται οποιαδήποτε πιθανότητα καταβολής της εγγύησης.


 
«Σεξουαλικό αρπακτικό»
 
Ο ίδιος ο Κάστρο, σε ιδιόχειρο σημείωμά του, που ανακαλύφθηκε στην κατοικία του και χρονολογείται από το 2004, χαρακτήριζε τον εαυτό του «σεξουαλικό αρπακτικό».
 
Σε ένα μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter ο δημοσιογράφος του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού WOIO Σκοτ Τέιλορ εξήγησε πως το σημείωμα βρισκόταν μεταξύ των άλλων πειστηρίων που είχε συγκεντρώσει η αστυνομία μετά την έρευνα στην κατοικία του Κάστρο, όπου κρατούσε έγκλειστες τις τρεις απαχθείσες γυναίκες. «Είμαι ένα σεξουαλικό αρπακτικό, χρειάζομαι βοήθεια» έγραφε στο σημείωμά του ο δράστης, σύμφωνα με τον Τέιλορ.
 
Σχετικά με τις τρεις νεαρές, ο Κάστρο επεσήμαινε στο ίδιο κείμενο: «αυτές βρίσκονται εδώ παρά τη θέλησή τους, διότι διέπραξαν το σφάλμα να επιβιβασθούν στο αυτοκίνητο ενός παντελώς αγνώστου». «Δεν γνωρίζω γιατί ψάχνω άλλη μία, ήδη έχω δύο» πρόσθετε.
 
Ο Τέιλορ επισημαίνει επίσης πως ο Κάστρο έγραφε πως επιθυμεί να αυτοκτονήσει και «να κληροδοτήσει όλες του τις οικονομίες στα θύματά» του.
 
Ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Κλίβελαντ Εντ Τόμπα, εμφανίσθηκε να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του μηνύματος αυτού στη χθεσινή του συνέντευξη, όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε για το φημολογούμενο «μήνυμα αυτοκτονίας» που εντοπίσθηκε στις έρευνες: «δεν μπορώ να μιλήσω για την ανακάλυψη ενός αποδεικτικού στοιχείου, υπάρχουν πάνω από 200 που συνελέγησαν στην κατοικία της Λεωφόρου Σέιμουρ και όλα θα ερευνηθούν».