Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος πάσχει από καρκίνο και νοσηλεύεται στο Καράκας, συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της χώρας, Νίκολας Μαντούρο.

Ads

«Ο κομαντάντε είναι άρρωστος γιατί αφιέρωσε όλη του την ζωή σε αυτούς που δεν έχουν τίποτε», ανέφερε ο κ. Μαντούρο και παραδέχτηκε πως ο κ. Τσάβες «δίνει μάχη για την υγεία, για την ζωή του και εμείς τον συντροφεύουμε».

«Ξέρετε γιατί παραμέλησε την υγεία του; Διότι αφιερώθηκε ολοκληρωτικά, ψυχή και σώμα ξεχνώντας τις υποχρεώσεις προς τον εαυτό του στο σκοπό του: να δώσει στο λαό μια πατρίδα, να δώσει, σε αυτούς που δεν έχουν δουλειά, ζωή, κατοικία, υγεία, τροφή, μόρφωση. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια», υπογράμμισε μιλώντας στη κρατική τηλεόραση.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει υποβληθεί σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις από τον Ιούνιο του 2011. Από τον Δεκέμβριο νοσηλευόταν στην Κούβα, αλλά επέστρεψε στη Βενεζουέλα πριν από δέκα ημέρες.

Ads

Πάντως η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως ο 58χρονος Τσάβες διατηρεί τον έλεγχο και πως επικοινωνεί γραπτώς με τους συνεργάτες του από το νοσοκομείο.