Αύξηση της οικονομικής βοήθειας που θα προσφερθεί στο Πακιστάν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως ανακοίνωσε η επίτροπος αρμόδια για την ανθρωπιστική βοήθεια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα η αρωγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αυξάνεται σε 70 εκατ. ευρώ, προσφέροντας 30εκατ. ευρώ επιπλέον.

Ads

Της απόφασης είχε προηγηθεί το αίτημα από τον ΟΗΕ για μεγαλύτερη βοήθεια προς το Πακιστάν από τη διεθνή κοινότητα, με τους αρμόδιους να σημειώνουν πως «η βοήθεια των 184 εκατ. δεν φτάνει και θα πρέπει να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 450 εκατ.»

«Οι ζημιές από τις πλημμύρες στο Πακιστάν είναι μεγάλες και εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν. Τα επιπλέον κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις ανθρωπιστικής αρωγής που διεξάγονται από τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε η Επίτροπος Γκεοργκίεβα, η οποία ανακοίνωσε επιπλέον ότι θα μεταβεί στην περιοχή στις 23 Αυγούστου.

Ως τώρα η Επιτροπή είχε αποδεσμεύσει 40 εκατομμύρια ευρώ ως αρωγή για τα θύματα των πλημμυρών στο Πακιστάν. Σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου 20 εκατ. άνθρωποι έχουν πληγεί από τις πλημμύρες στο Πακιστάν.

Ads