Επανέρχεται το 2011 στην Ελλάδα το Ράλι Ακρόπολις, ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου, μετά την περσινή του διακοπή. Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι το Ράλι θα ακολουθήσει τα πρότυπα του Χρυσού Μαραθωνίου, προσελκύοντας ποιοτικό τουρισμό, ενώ θα έχει «πράσινο προσανατολισμό».

Ads

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στην Ελλάδα, με νέο «πράσινο προσανατολισμό», αποσκοπώντας στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού. Το Ράλι, που ξεκίνησε να διοργανώνεται στη χώρα μας το 1951 και έγινε διεθνές το 1953, θα διεξαχθεί κανονικά το Μάιο του 2011, αφού συμπεριλήφθηκε τελικά στο ημερολόγιο αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, η έννοια του «πράσινου προσανατολισμού» σε έναν αγώνα αυτοκινήτων περιλαμβάνει τη διαδρομή, το είδος των καυσίμων που θα χρησιμοποιηθούν κλπ. Το υπουργείο καταβάλλει προσπάθειες ώστε το ράλι να ακολουθήσει τα πρότυπα του Χρυσού Μαραθωνίου που διεξήχθη πρόσφατα, ο οποίος απέφερε έσοδα ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Πέρυσι η διεξαγωγή του Ράλι είχε σταματήσει μετά από απόφαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου της FIA για το Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, εξαιτίας της πίεσης των κατασκευαστών για μείωση των αγώνων. Το Ράλι Ακρόπολις δεν είχε συμπεριληφθεί στο ημερολόγιο των αγώνων του WRC, ωστόσο οι λόγοι της μη διεξαγωγής του τελικά άρθηκαν και προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί το Μάιο στη χώρα μας.

Ads