Αγρότες, μουσικοί, μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, χειροτέχνες και συλλογικότητες στήνουν την πιο πολύχρωμη «Οικογιορτή», για παιδιά και ενήλικους την Κυριακή 20 Μαρτίου, στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νεγρη 42). Στόχος της διοργάνωσης από την Κολεκτίβα Κυψέλης είναι να αναδειχθούν οι δομές αλληλέγγυας οικονομίας και η ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων για την κάλυψη των βασικών αναγκών του ατόμου με μεγαλύτερη αυτάρκεια στην καθημερινή ζωή.

Ads

Μέσα από εκθέσεις προϊόντων, πρακτικά εργαστήρια, συζητήσεις και μουσικές από τον κόσμο, η «Οικογιορτή» επιχειρεί να αναδείξει «τις ιδέες και τις πρακτικές ενός αυτοοργανωμένου, αλληλέγγυου και βιώσιμου κόσμου, που βασίζεται στην αυτάρκεια και τη συνεργασία. Ενός κόσμου, που σέβεται τη φύση του, και προσδιορίζει τις ανάγκες του μέσα στα όρια που καθορίζονται από το φυσικό και το κοινωνικό περιβάλλον».

Στην «Οικογιορτή» στην Αγορά της Κυψέλης στήνουν τους πάγκους τους, δημιουργούν και προσφέρουν τα προϊόντα και τις δεξιότητες τους: αγρότες που χρησιμοποιούν αειφορικές καλλιεργητικές πρακτικές (φυσική, βιολογική, βιοδυναμική, ομοιοδυναμική καλλιέργεια), μεταποιητές αγροτικών προϊόντων που χρησιμοποιούν ήπιες μεθόδους κατεργασίας σε μικρά εργαστήρια, χειροτέχνες που κατασκευάζουν χρηστικά αντικείμενα επεξεργαζόμενοι φυσικά υλικά με ήπιες μεθόδους και συλλογικότητες που ασχολούνται με ζητήματα οικολογικού περιεχομένου, με το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο και την αυτοδιαχείριση των βασικών αναγκών.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα της ολοήμερης γιορτής:

Θέατρο – Παιχνίδι:
14:00-15:00 Θέατρο δρόμου “Τσίρκο Κουκουμπάγιαν
17:30-18.30 Παιχνίδι για παιδιά “Λαχανομπερδέματα και όμορφα μαγειρέματα

Ads

Πρακτικά εργαστήρια:
12:00-13:30 Παρασκευή ψωμιού
14:00-15:30 Σπιτικό φαρμακείο απο βότανα
16:00-17:30 Παρασκευή μαρμελάδας και γλυκού του κουταλιού

Συζήτηση:
18:00-20:00 Για τον έλεγχο πάνω στην τροφή μας

Zωντανή μουσική:
20:00 QUILOMBO, βραζιλιάνικα κρουστά www.quilombo.gr
21:30 SAZMAN,μουσική από τα βαλκάνια www.myspace.com/sazman.band/music

Η Κολεκτίβα Κυψέλη διοργανώνει την Οικογιορτή και προσφέρει περισσότερες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες, το πρόγραμμα και την πρόσβαση στο χώρο στην ιστοσελίδα της https://colectivakipseli.wordpress.com/