Tο φιλμ «Light» του Κώστα Νίκα, απέσπασε το πρώτο βραβείο πειραματικής ταινίας στο πλαίσιο του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που έλαβε χώρα στο Λος Αντζελες. Ο Κώστας Νίκας είναι ελληνικής καταγωγής Αυστραλός συγγραφέας και κινηματογραφιστής.

Ads

Το «Light» πραγματεύεται την ιστορία ενός τυφλού ο οποίος αποφασίζει να μην ανακοινώσει στην γυναίκα του το γεγονός ότι έχει αρχίσει να αποκτά και πάλι το φως του. Κοινό και επιτροπή έκριναν ως «γενναία και πρωτότυπη στην προσέγγισή της κινηματογραφική αφήγηση του Νίκα αλλά και το ότι πειραματίστηκε δημιουργικά με τον ήχο και το φως, τα δυο θεμελιώδη όργανα της κινηματογραφικής Τέχνης».

Ο Ντέιβιντ Μάικλ Μπράουν, κριτικός κινηματογράφος του περιοδικού EMPIRE, μίλησε για μια ταινία «οπτικά προκλητική – μια δυναμική ματιά πάνω σε μια πλευρά της ζωής που σπανίως βλέπουμε στον κινηματογράφο».

Το γεγονός ότι το «Φως» απέσπασε το πρώτο βραβείο πειραματικής ταινίας, σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν να πάρει μια από τις πολυπόθητες υποψηφιότητες για Όσκαρ, καθώς το φεστιβάλ του Λος Άντζελες λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη από τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ads