Το βραβευμένο θεατρικό έργο του Άγγλου Mark Ravenhill, με τίτλο SHOOT/GET TREASURE/REPEAT παρουσιάζει το Συνεργείο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα κορυφαίο έργο της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας της τελευταίας δεκαετίας που παρουσιάστηκε με επιτυχία σε πέντε λονδρέζικες σκηνές, αιφνιδιάζοντας και ενθουσιάζοντας το κοινό με την αιχμηρή πένα και το δηλητηριώδες χιούμορ του συγγραφέα.

Ads

Ο Mark Ravenhill, εμπνευσμένος από κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας και λογοτεχνίας και με αφορμή τον παγκόσμιο τρομολαγνικό κλίμα και τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», δημιουργεί ένα σκοτεινό παζλ ανθρώπινων ιστοριών.

Ο πόλεμος των χωρών και το πολιτικό παιχνίδι μεταξύ Δύσης και Ανατολής, ο πόλεμος που συμβαίνει μέσα στον οργανισμό ενός καρκινοπαθή, ο πόλεμος στον δρόμο μέσα και έξω από την «ασφάλεια» του σπιτιού μας αλλά και η πλύση εγκεφάλου περί ελευθερίας και δημοκρατίας είναι μερικά από τα θέματα του έργου. Ο συγγραφέας, εισβάλλει στον μικρόκοσμο της ιδιωτικής ζωής και διεισδύει με καυστική ματιά στις μικρές «εμπόλεμες ζώνες» της καθημερινότητας. Οχυρωμένοι πίσω από κλειστές πόρτες, οι ήρωες του, αλληλοσπαράσσονται ανελέητα στο όνομα της ελευθερίας και της δημοκρατίας, όμοιοι με βόμβες έτοιμες να εκραγούν, δοκιμάζουν τα όρια και τις αντοχές τους για να ανακαλύψουν, τελικά, πως ο πιο επικίνδυνος εχθρός είναι ο ίδιος τους ο εαυτός.

Το έργο παρουσιάζεται σε συνσκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου και Λίλλυς Μελεμέ, ενώ στην παράσταση παίζουν οι: Μαρία Αιγινίτου, Στέλιος Ανδρονίκου, Άννα Κουτσαφτίκη, Γιώργος Στάμος, Χάρης Χαραλάμπους.
Σκηνικά/Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου Μουσική Λύσανδρος Φαληρέας
Φωτισμοί: Ηλέκτρα Περσελή Τεχνικός ΔιευθυντήςΑριστοτέλης Καρανάνος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βιολέττα Γύρα Διεύθυνση Παραγωγής Αγγέλα Κυριακού
Βοηθός Παραγωγής: Ρένα Βουτσινά

Ads

Παράλληλα με την παράσταση στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ λειτουργούν εκθέσεις φωτογραφίας και ντοκουμέντων με εικόνες από φαβέλες της Αργεντινής, προσφυγικούς καταυλισμούς του Λιβάνου αλλά και την ζωή των προσφύγων στην Αθήνα.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Από Πέμπτη έως και Δευτέρα, ώρα 21:15
Οι εκθέσεις λειτουργούν πριν και μετά την παράσταση
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητικό)

Διεύθυνση
ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ
Κολωνού 31, Μεταξουργείο (ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείου)
Τηλ. κρατήσεων: 698-1802544
www.polyplanity.com