Το Facebook και το Earth Day Network ανακοίνωσαν τη συνεργασίας τους για την Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου. Η συνεργασία φέρνει μια νέα εφαρμογή στο Facebook με σκοπό να εμπνεύσει τα μέλη του ανά τον κόσμο να δραστηριοποιηθούν για τη διάσωση του περιβάλλοντος.

Ads

Η εφαρμογή, ονομάζεται Billion Acts of Green (Ένα δισεκατομμύριο πράσινες ενέργειες) και θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να γράψουν μια υπόσχεση που θα πραγματοποιήσουν ώστε να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον, όπως για παράδειγμα η εξοικονόμηση ενέργειας, η χρησιμοποίηση λιγότερης ποσότητας νερού, η χρήση εναλλακτικών μεταφορών, η λιγότερη κατανάλωση κρέατος κ.α.

Η υπόσχεση του χρήστη θα εμφανίζεται στον τοίχο (wall) του στο Facebook και παρακινεί έτσι και άλλους χρήστες του Facebook τους να δώσουν τη δική τους πράσινη υπόσχεση.

«Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Facebook για να τιμήσουν την Ημέρα της Γης με ενέργειες που έχουν νόημα», σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο αντιπρόεδρος τεχνικών επιχειρήσεων του κοινωνικού δικτύου Τζόναθαν Χέιλιγκερ.

Ads

Το Facebook πρόσφατα έχει αρχίσει να ευαισθητοποιείται σε θέματα οικολογίας, θέλοντας να βελτιώσει τις σχέσεις του με οικολογικές οργανώσεις, όπως η Greanpeace. Η τελευταία κατέκρινε τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για τις τεράστιες ποσότητες άνθρακα που χρησιμοποιεί για τη λειτουργία των κέντρων δεδομένων. Πλέον το Facebook προχώρησε σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο νέο κέντρο δεδομένων του στο Όρεγκον.

Η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε ως θετική από την Greanpeace, όμως επεσήμανε ότι τα φωτοβολταϊκά θα χρησιμοποιηθούν για την τροφοδότηση με ρεύμα των γραφείων των υπαλλήλων του συγκεκριμένου κέντρου και όχι των δωματίων όπου φυλάσσονται οι servers, τα οποία έχουν τεράστιες απαιτήσεις σε ψύξη.